Spor

Şike yapan takımlar küme düştü

0

Yunanistan‘da, şike yaptıkları gerekçesiyle lige eksi puanla başlamaları kararlaştırılan Olympiakos Volu ve Kavala futbol takımları, spordan sorumlu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı profesyonel spor komisyonunun (EEA) kararıyla 4. Lig’e düşürüldü.

Yunanistan’da, şike yaptıkları gerekçesiyle lige eksi puanla başlamaları kararlaştırılan Olympiakos Volu ve Kavala futbol takımları, spordan sorumlu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı profesyonel spor komisyonunun (EEA) kararıyla 4. Lig’e düşürüldü.

EEA’nın gerekçeli kararında, Olympiakos Volu ve Kavala takımlarının, şike suçlamasıyla ömür boyu spor müsabakalarına katılmama cezası alan kulüp başkanları Ahilleas Beos ve Makis Psomiadis ile bağlarını tamamen kopardıklarını kanıtlayamamaları üzerine, 4. Lig’e düşürüldükleri belirtildi.

Yunan basınında çıkan haberlerde, iki takımın küme düşürülmesinin ardından Panseraykos ve Larissa takımlarının birinci lige alınmak için dilekçe verdikleri belirtildi.

Olympiakos Volu ve Kavala takımları, şike yaptıkları gerekçesiyle kısa bir süre önce Futbol Federasyonunun (EPO) kararıyla küme düşürülmüş, ancak federasyonun tahkim kurulu tarafından tekrar birinci lige alınmıştı.

Bu arada, Volos’ta, EEA’nın kararını protesto eden Olympiakos Volu taraftarları protesto gösterileri düzenledi.

Kent merkezindeki PASOK il örgütü bürolarının önünde toplanarak çöp bidonlarını ateşe veren göstericileri, polis göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıttı. Çıkan olaylarda yaralanan 7 kişi hastaneye kaldırılırken, 17 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yunan medyası, futbolda yaşanan bu gelişmelerden sonra, 26 Ağustos’ta başlaması gereken ligin bu koşullarda start almasının zor olduğu değerlendirmesinde bulundu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.