ManşetTürkiye

Şiddetli fırtınanın etkili olduğu illerde son durum

0

Şiddetli fırtına Türkiye‘yi etkisi altına almaya devam ediyor. İstanbul‘da dünden beri etkili olan fırtına nedeniyle Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Bayrampaşa, Sultangazi ve Arnavutköy‘de bazı binaların çatılarını uçurdu, ağaçlar devrildi.

Hava muhalefeti sebebiyle bazı ulaşım seferleri iptal edildi.

Marmaray’a ek sefer konuldu

Kadıköy Kozyatağı Mahallesi Çardak Sokak‘ta kuvvetli rüzgar nedeniyle bir ağaç park halindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne ait minibüsün üzerine devrilmesi üzerine minibüs kullanılamaz hale geldi.

Fırtına nedeniyle denizde oluşan dalgalar, Caddebostan ve Suadiye sahillerine kırmızı yosunları taşıdı. Belediye ekipleri, kırmızı yosunları temizlemek için çalışma başlattı.

Hava muhalefeti nedeniyle Şehir hatları Kadıköy-Karaköy-Eminönü, Üsküdar-Karaköy-Eminönü, Kadıköy-Beşiktaş, Bostancı-Karaköy-Kabataş, Bostancı-Adalar, Kabataş-Adalar, Adalar-Beşiktaş-Ortaköy-Üsküdar-Kadıköy seferlerini iptal etti.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) de Pendik, Yenikapı, Kabataş ve Kadıköy‘den Yalova, Bursa, Bandırma‘ya yapılan hızlı arabalı vapur ve deniz otobüsü seferlerinden bazılarını iptal etti.

Marmaray‘da ise talep yoğunluğu nedeniyle Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında saat 08.45 itibarıyla ek seferler koydu.

Fırtına uçuşları etkilemeye devam ediyor

Türk Hava Yolları (THY) de İstanbul’da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle uçuş operasyonlarında aksaklıklar yaşandığını açıklarken, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, yolcuların seyahat durumunu çağrı merkezlerinden ya da web sitesinden öğrenebileceklerini belirtti.

Üstün, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da yaşanan şiddetli rüzgar operasyonlarımızı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Misafirlerimizin güvenli ve konforlu seyahati için tüm ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor. Seyahatinizin durumunu çağrı merkezimiz ya da web sitemiz aracılığıyla öğrenebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgede etkili olan fırtınanın bugün saat 18.00 sıralarında etkisini kaybedeceğini açıkladı.

Kocaeli’de dört ev tedbir amaçlı boşaltıldı

AFAD, fırtınadan etkilenen illerin son durumlarıyla ilgili açıklamada bulundu. AFAD, Kocaeli‘de 123 çatı uçması, beş tehlike arz eden olay, 23 ağaç devrilmesi, bir direk devrilmesi, bir baca yıkılması, bir iskele kalıbı çökmesi, iki minare yıkılması, dört su taşkını, 14 sera hasarı, altı araç hasarı, bir duvar çökmesi, iki tabela devrilmesi olmak üzere toplam 184 olay meydana geldiğini ve il genelinde 60 trafoda elektrik kesintisi yaşandığını kaydetti.

Ayrıca, 11 teknenin battığı, dört evin tedbir amaçlı boşaltıldığı, meydana gelen olaylar neticesinde bir kişinin hayatını kaybettiği ve sekiz kişinin de yaralandığı belirtildi.

Zonguldak, Bursa ve Bolu’da son durum

AFAD, Zonguldak‘ın Ereğli ilçesinde iki konutun çatısının uçtuğunu, bir konutun çatısının yandığını ve bir konutun da balkonunda yangın çıktığını duyurdu. Dün hastane inşaatında çalışan bir işçi, rüzgar nedeniyle devrilen duvarın altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Bursa‘da ise şiddetli fırtına nedeniyle 64 ağaç devrilmesi, 81 tehlike arz eden parça ihbarı, 45 çatı uçması, bir trafik kazası, 11 tabela uçması ve yedi hasar tespit ihbarı olmak üzere toplam 209 olay meydana geldiği, yaralanma ve can kaybının ise olmadığı bilgisi paylaşıldı.

Bolu‘nun Mudurnu ve Göynük ilçelerinde de toplam iki çatı uçması olayının meydana geldiği, herhangi bir can kaybı ve yaralanma bilgisinin olmadığı ifade edildi.

Tekirdağ, Yalova ve Balıkesir’de son durum

Şiddetli rüzgar nedeniyle Tekirdağ‘da bir ağaç devrilmesi, iki direk devrilmesi, dört çatı uçması, bir tabela uçması olmak üzere toplam sekiz olayın meydana geldiği, herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı kaydedildi.

Yalova da ise 10 ağaç devrilmesi, bir tehlike arz eden parça ihbarı, beş çatı uçması, bir çit devrilmesi ve bir ekip talebi olmak üzere toplam sekiz olay meydana geldiği, herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmediği bilgisi paylaşıldı.

Şiddetli fırtınanın etkili olduğu bir diğer il olan Balıkesir‘de de sekiz çatı hasarı, bir ev duvarı yıkılması ve iki araç hasarının meydana geldiği, can kaybı ve yaralanmanın ise yaşanmadığı aktarıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.