ManşetKadın

Şiddete uğrayan kadın başvurmasa da korumaya alınacak, fail ile uzlaşma kalkıyor

0
 
AKP Edirne Milletvekili Aksal, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada,  kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların korunmasına yönelik ‘2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’nın hazırlandığını belirtti.
 
Kadına karşı şiddetin önlenmesiyle ilgili yapılan son çalışma kapsamında İçişleri Bakanlığı’nca 81 il valiliğine genelge gönderildiğini anlatan Aksal,  yeni kararların uygulanmasıyla ilgili 18 pilot il seçildiğini belirtti:
 

Bu plan kapsamında kişiye özel takip getiriyoruz.Şiddete maruz kalan herkesi takip edeceğiz.Eğer bir kadın şiddete maruz kalıyorsa kendisi başvurmasa bile kolluk güçlerimiz ve yetkili eğitimli personel tarafından bu kişi, koruma altına alınacak. Bazen şiddete maruz kalan kişiler, gidip davacı oluyorlar ve şiddet gösteren kişi hüküm giyiyor. Tutuklanıyor ve tutukluluk süresi bittiğinde serbest kalıyor. Şiddete maruz kalan kişinin bundan haberi olmuyor. Artık otomatik olarak bunlar hüküm süresi biter ve cezaevinden salıverilirlerse şiddet mağduruna haber verilecek.”

Şiddet uygulayan erkek silah taşıyamayacak, arabuluculuk yapılmayacak

Kadına karşı şiddet uygulayan kişinin ruhsatlı olsa da bundan böyle silah taşıyamacağını ve silahına el konulacağını vurgulan AKP’li vekil, Bu davalarda biz kadına yönelik şiddet konusunda deneyimli ve mümkün oldukça kadın personel çalıştıracağız” diye konuştu.

Aksal, kadına karşı şiddet davalarında uzlaşma ve arabuluculuk süreçlerinin de ortadan kaldırılacağını, erken yaşta evliliklerle ilgili de çalışmalar yapıldığını kaydetti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.