Kültür-SanatManşetTürkiye

Sezen Aksu hala hedef gösteriliyor: Hakkında suç duyurusunda bulunuldu

0

Sezen Aksu‘nun 2017 yılında çıkardığı “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısındaki sözler nedeniyle günlerdir hedef gösterilmesinin ardından, şimdi de hakkında “dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘na suç duyurusunda bulunuldu.

Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin de dini hassasiyetlere hakaret edildiği iddiasıyla bugün saat: 20.30’da sanatçının evinin önünde toplanıp, tepki açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Hedef gösterici açıklamalar

Aksu, “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısında geçen “Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri nedeniyle sosyal medyada hedef gösteriliyordu.

Ankara’da bir grup kişi Sezen Aksu hakkında, “dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin de “14 Temmuz 2016’da “CUNTA” imalı şarkının sözlerini yazan, dün de dini hassasiyetlerimize hakaret içeren şarkı sözlerini piyasaya sürerek kinini kusan, fetönun “aziz dostum” dediği sami yıldırım’ın kızı #sezenaksu yarın 20:30’da kapındayız…” dedi.

Yeni Şafak Gazetesi, Cübbeli Ahmet Hoca olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Diyanet-Sen de yaptıkları açıklamalarla sanatçıyı hedef gösterdi:

Aksu’ya destek açıklamaları

Öte yandan, sanatçıya destek veren çok sayıda isim de açıklamalarda bulundu. Şarkıcı Mustafa Sandal, “Sen otur oturduğun yerde gördüğüm kadarıyla bir gram aklın var onu da bu ülkenin en derin ozanlarından biri olan sanatçının ne dediğini anlamaya çalışmakla yakma güzel kardeşim!.. Bir şarkı sözünü böylesine çarptırmak akıl ve mantık dışıdır” notuyla Aksu’ya desteğini iletti. Sandal, bu paylaşımından sonra bazı çevreler tarafından tehdit edildi:

Sanatçı Ceylan Ertem de “Şarkı sözlerini çarpıtmalar, abuk bi yerden tutmalar, iyice zıvanadan çıktı insan aklı. Bir daha dünyaya gelirsek başka bir yaratık olmak istiyorum, ‘insanlık’ yerlerde sürünüyor. Neyi gündem yapacağını şaşırdılar.
Memleket elden gitmiş, insanlar aç, konuya bak! Diz boyu cehalet” yorumuyla sanatçıya destek verdiğini açıkladı:

Sanatçıya destek veren bazı ünlü isimlerin açıklamaları ise şöyle:

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.