Kültür-SanatManşet

Sezen Aksu: Evrenin kusursuz matematiğiyle dövülerek terbiye ediliyoruz

0

Yeni tip koronavirüsün Türkiye’de de hızlı bir şekilde yayılması ve toplu etkinliklerin tedbir amaçlı yasaklanmasından dolayı pek çok sanatçı insanlara canlı yayın ve sosyal medya hesapları üzerinden ulaşmaya başladı.

Sezen Aksu da bu yeni akıma eşlik ederek hayranlarıyla “Ne yapayım şimdi ben?” şarkısının demosunu internet üzerinden paylaştı ve karantina günlerinde yaşadıklarını anlatan bir mektup kaleme aldı. Mektupta şu ifadeler yer aldı:

Başımıza gelen şeyin adına ‘hayat’ diyoruz arkadaşlar, küçücük aklımızla yönetebileceğimizi, değiştirip dönüştürebileceğimizi zannettiğimiz evrenin kusursuz matematiğiyle dövülerek terbiye ediliyoruz şu an. Öyle ya da böyle geçilecek bu ateş çemberinden.

‘Kışın sonu bahar’

Anadolu’nun özdeyişlerini çok önemserim. Bilhassa dar zamanlarda tek bir satır bütün endişelerimizin, sorularımızın cevabı olabilecek güçtedir. Demem o ki kışın sonu bahardır.

 

‘Ne yapayım şimdi ben’ isimli yeni çalışmasını da paylaşan Aksu, “Bana bakınun oturduğunuz yerde, gıpraşmayın. şarkının sözlerini sular seller gibi ezber edin, corona geçtiğinde sınav yapıcam. Ödülünüz bu süreçte birikecek yeni sözler ve besteler” dedi.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.