Seyitömer Termik Santrali’nde iş bırakma eylemi: İçerideki işçiler zorla çalıştırılıyor

Kütahya'daki Seyitömer Termik Santrali'nde işçiler, hakları verilmediği için iş bırakma eylemi yaptı. Eylemin ardından işverenin, mesaideki işçileri alıkoyduğu ve zorla çalıştırdığı iddia edildi.

Kütahya‘daki Seyitömer Termik Santrali’nde yaklaşık 800 çalışan, haklarını alabilmek için iş bırakma eylemi başlattı. CHP milletvekili Ali Fazıl Kasap, iş bırakma eylemi sırasında içeride bulunan işçilerin 20 saat süreyle zorla çalıştırıldığını söyledi.

TES-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erden, iş yeri önündeki eylem alanında yaptığı açıklamada, işverenin söz verdiği ücret artışını yapmadığı bilgisini verdi.  Müzakerelere rağmen işverenle anlaşmaya varılamadığını, bunun için eylem kararı almak zorunda kaldıklarını belirten Erden, “Bu eylemin yapılmasına çalışanlar karar verdi. Hakkımız verilinceye, işveren buraya gelip bizi muhatap alıncaya kadar üretim gerçekleştirmeyeceğiz. İşçilerimizin eylemi nedeniyle santralde elektrik üretimi durdu” dedi.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ise santraldeki işçilerin zorla çalıştırıldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından videolu açıklama yapan Kasap, şunları söyledi:

“Kütahya Seyitömer Termik Santrali’nde şu an işletmede olan 300-400’e yakın işçi 2 Temmuz Salı günü saat 23.00 vardiyasına geldiler ve saat 18.00 olmak üzere, 20 saate yakın zamandır zorla çalıştırılıyorlar. Vardiya değişimi olması gereken sabah, diğer işçiler çalışmama haklarını kullandıkları için içerideki işçi kardeşlerimiz zorla çalıştırılıyorlar ve işletmeden çıkma hakları gasp edilmiş, hürriyetleri kısıtlanmış durumda. İçeridekilerin can güvenliği de yok; ağır ve tehlikeli iş kolunda 20 saat mesai devam ettiriyorlar. Bu durum şuç teşkil etmektedir. Bu vahim uygulamadan derhal geri adım atılmalı ve işçiler serbest bırakılmalıdır.”

Kasap bir önceki paylaşımında da, santralde çalışan 850 işçinin hakları için eylemde olduğunu duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR