Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Seyirci sahalara dönüyor, müzik yasağı kaldırılıyor

0

Bakan Koca, gece 24.00’ten sonra müzik yasağı getiren düzenlemeye ilişkin de ”Biz bütün kısıtlamaları kaldırmak istiyoruz. Bu yasak da kalkacak” açıklaması yaptı.

Delta varyantı vaka sayılarında artış var

Türkiye’deki delta varyantı vaka sayısında da artış görüldüğüne dikkat çeken  Bakan Koca, İstanbul ağırlıklı 26 ilde görülen varyant kaynaklı vaka sayısının 224’e çıktığını belirterek, ”16 ilde görülen delta varyantı, şu an 26 ilde görüldü. Ağırlıklı İstanbul olmak üzere 224 delta ve bunun 134’ü İstanbul’da” dedi.

Geçen hafta çarşamba günü yurt genelinde görülen delta varyantı sayısı 134 olarak açıklanmıştı. Koca, ülke genelinde şimdiye kadar Delta Plus varyantının görülmediğini söyledi.

Tren ve otobüs garlarında aşılama başladı

Aşılama çalışması ise hızla devam ediyor. Hastanelerin yanı sıra AVM’ler ve işyerlerinde süren aşılamaya programına tren ve otobüs garları da eklendi. Yaz mevsimi ve normalleşme nedeniyle yolculukların artacağı ve insanların daha mobil olacağını öngören bakanlık, yeni aşı noktaları oluşturdu.

Koca, garlarda seri aşılamaya başlanacağını, “Tren ve otobüs garlarında oluşturduğumuz merkezlerde aşı hizmeti başladı. İlk uygulama Ankara’da. Aşı olmak isteyenlerin kolunu sıyırması yeterli” sözleriyle duyurdu.

Koca ayrıca her dört kişiden birinin aşısının tamamlandığını kaydederek, “Çift doz aşısı yapılanların sayısı bugün öğle saatlerinde 15 Milyona ulaştı. 18 yaş ve üstü nüfusumuzun %25’i artık aşılı. Salgına karşı gücümüzün artması oranın yükselmesine bağlı. Aşımızı yaptıralım” dedi.

Yarınki Bilim Kurulu’nun gündemi üçüncü doz

Yarın Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının gerçekleşeceğini duyuran Bakan, rapel-hatırlatma dozu ve BioNTech’te ikinci doz bekleme süresinin toplantının ana gündem maddesi olacağı açıklandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.