Spor

Serena, Brisbane’de ikinci turu da rahat geçti

0

Brisbane Uluslararası Tenis Turnuvası’ndaki ilk tur maçında Varvara Lepchenko’ya karşı sadece üç oyun kaybeden dünya üç numarası Serena Williams, Fransız rakibi Alize Cornet’yi de rahat geçti.

Yaklaşık bir saat sürek karşılaşmada servislerinden yüzde 78’lik puan çıkartma başarısı yakalayan Williams, altı da ace atarak Cornet’ye şans tanımadı. Mücadelenin ilk setini 6-2 ile hanesine yazdıran dünya üç numarası, mücadelenin ikinci setini de aynı skorla, 6-2 kazanmayı başardı.

Serena Williams ayrıca ikinci setin dördüncü oyununda saatte 200 km hız barajını geçen bir servis attı. Kariyerinin en hızlı servislerinden birini kullanan ABD’li raket servisine ilişkin, “200 barajını daha önce de aşmıştım ama hiç içeri düşmemişti. Bu kez içeri düştüğü için heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.

2012’de Amerika Açık ve Sezon Sonu Şampiyonası’nda zafere ulaşan, Londra Olimpiyat Oyunları’nda da altın madalya kazanan raket, Brisbane’in çeyrek finalinde Sloane Stephens – Sofia Arvidssom karşılaşmasının galibiyle oynayacak.

Brisbane Uluslararası Tenis Turnuvasının resmi sitesinden de turnuvayı günü gününe takip etmek mümkün

(Reuters, Eurosport)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.