ManşetUlaşım

Senin Sokağın Senin Seçimin!

0

Yürünemeyecek darlıkta kaldırımlar, bir de üstüne park etmiş arabalar, yaya yolunu taşıt yolu olarak kullanılması, istediğiniz kadar ağaç, bisiklet yolu olmaması… Bu sorunlar tanıdık mı? Peki sokağınızı nasıl isterdiniz? Cevabı 21 Eylül Pazar günü Caddebostan’da!

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nın 2014 yılı teması “Senin Sokağın, Senin Seçimin” olarak belirlendi. Sokak Bizim Derneği, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında kutlanan Otomobilsiz Gün’de herkesi Caddebostan’da gerçekleştirilecek “Senin Sokağın“ etkinliğine davet ediyor.

poster_wcd_14

 

Avrupa Birliği, Çevre ve Ulaşım Komisyonu tarafından düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası (European Mobility Week), her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanıyor. Hareketlilik Haftasının kapanış etkinliği olan Otomobilsiz Gün (Carfree Day),  sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmek amacıyla tüm Avrupa ülkelerinde çeşitli organizasyon ve etkinliklerle kutlanıyor. Bu sene teması “Senin Sokağın, Senin Seçimin” olarak belirlenen Avrupa Hareketlilik Haftası, insanları istedikleri yaşam alanlarını yaratmaları konusunda teşvik etmeyi amaçlıyor.

Geçtiğimiz sene Otomobilsiz Günü YAYABA ile Caddebostan sahilde kutlayan Sokak Bizim; bu sene de Otomobilsiz Günü, geniş çaplı katılım sağlamak amacıyla 21 Eylül 2014 Pazar günü “Senin Sokağın” etkinliği ile kutluyor. “Senin Sokağın“ etkinliği, sokağı oluşturan ve farklı birimleri temsil eden maket parçalarını farklı kombinasyonlarla bir araya getirerek insanların hayalindeki sokakları yaratmasına imkan tanıyor.

“Senin Sokağın“ etkinliği 14:00-18:00 saatleri arasında Caddebostan plajı arkası, Dr. Vasıf Sokak’ın sahil ile buluştuğu noktada gerçekleştirilecek. Sokak Bizim, hayalindeki yaşanabilir sokağı yaratmayı isteyen herkesi bekliyor!

Sokak Bizim Hakkında

İnsan odaklı şehirler ve sokaklar için çalışan Sokak Bizim Derneği; belediyeler, yerel halk ve diğer STK’lar ile işbirliği içerisinde çalışarak özellikle sokaklar, kamusal alanlar ve sürdürülebilir ulaşım konularında farkındalık çalışmaları, projeler, etkinlikler ve gerçekleştiriyor. Derneğin en bilenen projesi ise, ‘Ayda Bir Gün Sokak Bizim’ etkinlikleri ve ‘Kaldırım Nerede?’ kampanyasıdır.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.