Selahattin Demirtaş yargılandığı “Star” davasından beraat etti

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağustos 2015’te Star gazetesinin saldırıya uğramasıyla ilgili “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ettiği iddiasıyla İstanbul Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada beraat etti.

Taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya, başka suçtan Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Demirtaş katılmadı.

Mahkeme hakimi, sanık Demirtaş’ın SEGBİS sistemiyle duruşmada hazır edilmesi için bağlı bulunduğu cezaevine yazı yazıldığını ancak Demirtaş’ın SEBGİS’le duruşmaya katılmak istemediği için bağlantı kurulmadığını tutanağa geçirdi.

Ne olmuştu?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, partisinin 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimler öncesinde İstanbul Sancaktepe’de düzenlediği mitingde konuşan Selahattin Demirtaş hakkında, Dinamit Radyo Televizyon A.Ş., Star Medya Yayıncılık A.Ş.nin şikayetçi olduğu belirtilmişti. İddianamede, Demirtaş’ın söz konusu mitingde elinde Star Gazetesini sallayarak konuşma yaptığı, bu konuşma sonra, 19 Temmuz 2015 tarihinde Star Gazetesi’nin Küçükçekmece Bahariye Caddesi üzerindeki adresine bomba konulduğu, bombanın uzmanlarca imha edildiği belirtilmişti. İddianamede, Demirtaş’ın, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

Hakkında açılan diğer davalarda da yargı süreci devam eden HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş için ‘Cumhurbaşkanına hakaret’, ‘Türklüğü, Cumhuriyeti ve devletin kurumlarını aşağılamak’, ‘toplantı ve gösteri yürüyüşlere yasasına muhalefet’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ ve ‘suç ile suçluyu övmek’ suçlarından çeşitli hapis cezaları isteniyor.

 

(Hürriyet)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR