Spor

Sekiz takım daha lisansına kavuştu

0

Uluslararası Bisiklet Birliği 2 Kasım’da sekiz takımın WorldTour lisansını onaylamasının ardından sekiz lisansı daha takımlara dağıttı.

15 – 18 Kasım arasında yapılan incelemelerin ardından Uluslararası Bisiklet Birliği’ne bağlı, Lisans Komisyonu Katusha ve Lotto-Belisol’a 2015’e, Omega Pharma – Quick Step 2014’e kadar geçerli lisanslar verilirken, Alberto Contador’un clenbuterol davası ile zor günler geçiren Saxo Bank’a ise bir sezonluk lisans verildi. Euskaltel – Euskadi ve Ag2R takımları ise sahip oldukları WorldTour lisanslarını korumayı başardı. Français des Jeux ise kıta takımı statüsünden WorldTour seviyesine yükselme hakkı elde etti.

WorldTour lisansı için başvuran Team Europcar’ın başvrusunun reddedildiği belirtilirken RadioShack-Nissan ve Avustralya bisiklet projesi GreenEdge’in başvurularının ilerleyen tarihlerde değerlendireleceği, ek belgelerin komiteye sunulmasının beklendiği vurgulandı.

18 takımdan oluşan WorldTour’da 16 lisans sahibini bulurken, son iki lisansın sahibinin 10 Aralık’ta açıklanacağı bildirildi.

(eurosport)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.