İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Sedef Kabaş hakkında 12 yıl hapsi istenen iddianameye kabul, tahliye başvurusuna ret

0

‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince 22 Ocak’ta tutuklanan Sedef Kabaş‘a yönelik  soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Basın Bürosunca tamamlandı. İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti.

Kabaş Tele-1 ekranında sarf ettiği Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ve iki bakana karşı ‘kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ suçlarından toplam 12 yıl 10 aya kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

İddianamede, gazeteci Sedef Kabaş ‘şüpheli’, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘müşteki’, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ‘mağdur’ sıfatıyla yer alıyor.

Sedef Kabaş hakkında da “zincirleme şekilde” Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan 1 yıl 5 aydan 8 yıl 2 aya kadar;  Soylu ve Karaismailoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle de toplam 2 yıl 4 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası isteniyor. 

Tahliye talebine ret, ilk duruşma 11 Mart’ta

Öte yandan Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz’ın yaptığı tahliye başvurusunu görüşen İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi,  talebi reddetti. Mahkeme Kabaş’ın tutukluluk halinin devamına ve ilk duruşmanın da 11 Mart’ta görülmesine karar verdi.

Kabaş hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan da 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.