Türkiyeİfade ÖzgürlüğüManşet

Erdoğan’dan cezaevindeki gazeteci Sedef Kabaş’a 250 bin TL tazminat davası

0

“Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş’a Recep Tayyip Erdoğan tarafından tazminat davası açıldı.

Avukat Uğur Poyraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabaş’a 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtığını duyurdu.

Poyraz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cezaevinde Sedef Kabaş, iddianame beklerken bugün Erdoğan’ın açtığı 250.000 liralık manevî tazminat davasının dilekçesi tebliğ edildi” dedi.

Ne olmuştu?

Tele 1’de yayınlanan Uğur Dündar’ın sunduğu ‘Demokrasi Arenası’ programına katılan gazeteci Sedef Kabaş, “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur. Yani tam tersini ifade eder” diye konuşmuştu.

Kabaş’ın kullandığı bu sözler nedeniyle hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Sedef Kabaş, 22 Ocak 2022 tarihinde gece saat 02.00’de evinden gözaltına alındı.

Holis nezaretinde evinden alınan Kabaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü‘ne götürüldü. Sedef emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kabaş, ifadesi alındıktan sonra tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilirken, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Tele 1’e yayın durdurma ve para cezası

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), gazeteci Sedef Kabaş’ın hakkında açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen sözlerinin yayınlandığı Tele 1’e yaptırım gündemiyle olağanüstü toplanmış ve  kurul Tele 1’in “Demokrasi Arenası” programının beş yayının durdurulmasına ve yüzde 5 para cezası ödemesine karar vermişti.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.