ManşetMedya-İnternetTürkiye

Sedat Peker’in sosyal medya hesaplarına ‘milli güvenlik ve kamu düzeni’ gerekçesiyle engel

0

İfade Özgürlüğü Derneği (İFÖD), suç örgütü lideri Sedat Peker’in Twitter, YouTube ve Instragram hesaplarına, ‘milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması’ gerekçesiyle erişim engeli getirildiğini açıkladı. İlgili platformların Türkiye’de temsilcilikleri olmasına rağmen, karar henüz uygulanmadı.

Bilgi Üniversitesi‘nden Prof. Dr. Yaman Akdeniz yasağın henüz uygulanmamasına ilişkin, “Engelleme kararı var fakat bu platformlar ‘https’ protokolünü kullandığı için Türkiye’deki erişim sağlayıcıları bu adresleri engelleyemiyor. Karar ancak sosyal ağ sağlayıcıları tarafından uygulanabilir. Türkiye’de Twitter, YouTube ve Instagram’ın artık yasal temsilcileri var. Bu yasal temsilcilikleri Türkiye talep etti ve geçen sene 5651 sayılı Kanun değişti. Sözde bu platformlar ‘dize geldi’. Türkiye ise uygulamada bu platformlara söz geçiremiyor” açıklaması yaptı.

Haberin ardından ‘engellenen’ Twitter hesabından konuşan Sedat Peker şunları yazdı:

“Youtube, Twitter ve Instagram hesaplarım mahkeme kararıyla ikinci kez kapatılmak isteniyor. Ancak bu platformların yöneticileri hali hazırda bunu uygulamıyorlar. Yani bizler gibi direniyorlar (bakalım ne kadar direnecekler).

Ben sizlerle bir akit yaptım. Bu sosyal medya hesaplarımı diyelim ki kapatmayı başardılar, size sözüm olsun gerekirse bildiklerimi dumanla paylaşacağım, ama gene paylaşacağım. Çünkü yapılan akitte verilen söz namustur.

Bunların hepsini önce deli edecem, sonrasında ise tedavi edecem. Her ne kadar hipokrat yemini etmemiş olsam da sizler layık gördüğünüz için, ben Psikiyatri Profesör Doktor Sedat Peker. Hekimlerin de sözü namustur.”

‘Youtube videolarımı engellemiyor’

Sedat Peker, 6 Haziran’da attığı bir tweette de “Bazı arkadaşlar hesaplarıma yasak neden getirilmedi diye soruyorlar. Mahkeme kararı olmasına rağmen Twitter, Instagram, Youtube yetkilileri savunmamızı istediler. Yaptıkları incelemede videoları engellememe kararı aldılar”  demişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.