ManşetTürkiye

Sedat Peker’in iddialarının araştırılması için verilen önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

0
HDP‘nin suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarıyla gündeme gelen iddialarının araştırılması için Meclis’e verdiği önerge AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu önergeyle ilgili şunları söyledi: “90’lı yıllarda ve 2015 sonrasında aktif olan organize suç örgütü tarafından sosyal medyada ortaya atılan iddialar var. Bu iddialarda bazı eski kamu görevlileri, kamuoyunda bilinen bazı şahısların bu suçlara karıştığı iddiaları var. Cinayet, kişi kaçırma, rüşvet gibi. HDP olarak bu iddiaların araştırılmasını istiyoruz.”

Araştırma Komisyonu kurulması talebinin gerekçe kısmında şu ifadeler kullanıldı:

“Bu ve benzeri son derece vahim iddialar sıralamakla bitecek gibi değildir. Bütün bu iddiaların karşısında ise yargı organları henüz herhangi bir işlem yapmamıştır. Ortaya atılan iddiaların neredeyse tamamı toplumun tümünü ilgilendirmektedir. TBMM, halktan aldığı yetkiye dayanarak, daha önce Susurluk Kazası döneminde de yapıldığı gibi, söz konusu iddiaları araştırmak, siyaset-bürokrasi-mafya arasındaki kirli ilişkileri açığa çıkarmak; söz konusu suçları ve bu suçlara karışan kamu görevlilerini ortaya çıkaracak araştırma ve incelemeleri yapmak yükümlülüğü ile karşı karşıyadır. Bu amaçla TBMM bünyesinde bir araştırma komisyonu kurulması elzemdir.”

CHP: Mafya ile yürüdüğünüz için oldu

Önerge üzerine söz alan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de yurttaşların temiz siyaset, temiz devlet ve temiz bir toplum görmek istediğini söyledi. Erkek, şunları kaydetti:

“Toplum güçlü bir Meclis görmek istiyor. Ama geldiğimiz noktada görevini yapamayan, vesayet altında bir Meclis ile karşı karşıyayız. .. Suç oranları artıyor. Memleketimiz uyuşturucu ticaretinin merkezi haline gelmiştir. Mafya liderleri il il gezip sizin döneminizde mitingler yaptılar. Siyasi parti genel başkanlarını ölümle tehdit ettiler. Siyasi destek olmadan suç liderleri bunu gerçekleştirebilirler mi? Niçin oldu bunlar? Siz mafya ile yürüdüğünüz için oldu.”

İYİ Parti: Erdoğan provokasyonların önünü açtı

HDP’nin önergesi üzerine konuşan İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise, Erdoğan’ın grup konuşmasında Rize’de provokasyon girişimiyle karşılaşan Meral Akşener’e yönelik “Bu daha bir, daha neler olacak neler. Daha dur bakalım, bunlar iyi günler” sözlerini hatırlattı. Çıray, Erdoğan’ın provokasyonların ve manipülasyonların önünü açtığını söyledi. Çıray, Erdoğan’ın bu sözlerle anayasayı yeniden çiğnediğini dile getirdi.

HDP’nin önergesi, AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.