ManşetTürkiye

Sedat Peker’in Ankara Bölge İdaresi Mahkemesi Başkanı’yla ilgili twitlerine erişim engeli

0
Organize suç örgütü lideri  Sedat Peker‘in Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu ile ilgili iddialarda bulunduğu dokuz Twitter mesajına erişim engeli getirildi.

Peker söz konusu paylaşımlarında Toklu’nun kara para aklamaktan aranan Sezai Baran Korkmaz‘ın Bodrum‘da bulunan The Paramount Otel‘inde geceliği 100 bin TL olan odalarda kaldığını ve karşılığında ödeme yapmadığını iddia etmişti.

Esat Toklu bu iddiayı yalanlamıştı.

İfade Özgürlüğü Derneği’nin EngelliWeb platformu, Peker’in Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu ile ilgili iddialarda bulunduğu dokuz  tweeti, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle ve Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin 8 Haziran 2021 tarih ve 2021/6819 sayılı kararı ile Türkiye sınırları içerisinde erişime engellendiğini bildirdi.

Esat Toklu: 35 bin TL ödedim

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, kendisi hakkında iddialarda bulunan Peker hakkında dün suç duyurusunda bulunmuştu. Korkmaz’ın otelinde 2020 Eylül’de ailesi ile birlikte konakladığını ve 35 bin lira ödediğini belirten Toklu, buna ilişkin banka dekontunu da ek olarak sundu.

Otel lobisinde ayaküstü Sezgin Baran Korkmaz ile tanıştırıldığını da söyleyen Toklu, “2-3 dakika süren bir konuşma ve tanışmamız oldu. Daha sonra bana cep telefonundan kendini tanıtan bir mesaj gönderdi. Devamında da tebrikleşme mesajı dışında kendisiyle bir diyaloğum ve yüz yüze bir temasım olmamıştır” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.