ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] Ordu’daki ‘seçim kutlamaları’nda İYİ Parti’li Erhan Kurt öldürüldü

0

Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın önde çıkması nedeniyle yapılan kutlamalar sırasında İYİ Parti üyesi olduğu bildirilen Erhan Kurt öldürüldü.

CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti‘den isimler, seçim kutlamaları sırasında Kurt’un bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin sert açıklamalar yaptı.

Poyraz: Sürecin kararlı takipçisi olacağız

İYİ Parti Genel Sekreteri ve milletvekili Uğur Poyraz “Bu akşam İyi Partimizin Ordu İli Gülyalı İlçesi üyemiz ve sandık görevlimiz Erhan Kurt İlçe Başkanlığımızın önünde gerçekleşen bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Erhan kardeşimize Allah’tan rahmet ailesi, sevenleri ve İyi Parti camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz, Millet olarak bizleri ayrıştıran dilin sonucu olan bu hain saldırıyı ve tüm fail/failleri nefretle kınıyoruz. Sürecin kararlı takipçisi olacağız” dedi. 

Enginyurt: AKP’liler kardeşimiz katletti, rahat mısın Erdoğan! 

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da “Yazıklar olsun! Bu kadar kin, nefret dilinin sonu buydu! AKP’liler Ordu Gülyalı’da kutlamada Erhan Kurt kardeşimizi katlettiler. Mutlu musunuz ey yönetenler kin ve nefret diliniz sonuç buldu. Yazıklar olsun! Başımız sağ olsun Ordu’m. Mekanın cennet olsun kardeşim” açıklamasını yaptı.

Enginyurt, paylaştığı videoda da “Her gün kin ve nefret kustun ve nihayet kin ve nefret dilin Ordu Gülyalı’da bir delikanlının canına sebep oldu. Emrah Kurt, bu pis dilin yüzünden bu akşam AKP’li çeteler tarafından şehit edildi. Rahat mısın, huzurlu musun, nasıl uyuyacaksın Recep Tayyip Erdoğan” ifadesini kullandı.

 

Torun: Bu kin ve nefrete yazıklar olsun

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun da “Ordu Gülyalı’da sözde kutlama yapanlar, genç kardeşimiz Erhan Kurt’u bıçaklayarak katletti. Bu kin ve nefrete yazıklar olsun. Mekanın cennet olsun güzel kardeşim. Bu cinayetin hesabı sorulana, tüm sorumlular cezasını bulana kadar bu işin peşini bırakmayacağız!” dedi.

Tekin: Milleti birbirine düşürenleri lanetliyorum

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Ordu ili Gülyalı ilçesinde AKPliler tarafından bıçaklarak öldürülen Erhan Kurt’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır, sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Katillerin gereken cezayı almasını bekliyor, yalan, iftira ve nefret siyasetiyle milleti birbirine düşürenleri lanetliyorum” ifadesini kullandı. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.