ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] Kılıçdaroğlu: Terörle masaya asla oturmadım, oturmayacağım

0

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’ın ardından ilk kez CHP Genel Merkezi’nde basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada seçimlerin yalan ve iftira kampanyalarıyla gölgelendiğini belirterek “Maalesef bir demokrasi şöleni ve huzur havası içinde geçmesi gereken seçim süreci Erdoğan‘ın yalan ve iftira kampanyalarıyla gölgelendi. Ben karşımda daha mert, daha yürekli bir rakip görmek isterdim” dedi: “Bu ülkenin vatandaşı da miting meydanlarında montajdan medet ummayan adayları hak ediyordu. Yürekli insanları hak ediyordu. Siyasi kültürümüz bir kez daha lekelendi. Ancak milletimizi iftira ve karalama kampanyalarıyla aldatmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamadı.”

İlk tur sonuçlarında milletin yetkiyi iktidar vermeyerek bu sistem ve zihniyetten memnuniyetsizliğini açık şekilde ortaya koyduğunu kaydeden CHP lideri, “Milletimiz bize de çok etkili bir mesaj verdi. Kimi vatandaşlarımız sandığa gitmedi. Kimi sandıkta tepkisel oy kullandı. Kiminin de eli istemeye istemeye Erdoğan’a gitti. Biz de sizlerin mesajlarını aldık. Adalet, bereket ve huzuru getirmek için ulaşmamız gereken daha milyonlarca vatansever insanımız var. Bu 10 günde tüm gayretimizi sarf edeceğiz” diye konuştu.

‣ Kılıçdaroğlu’ndan mektup: Tek adam sistemi bitecek

‘Her sandıkta beş müşahide ihtiyacımız var’

Usulsüzlükler karşısında sandıkların güvenliğini sağlamanın önemini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Tüm tutanaklar elimizdedir. Tek bir oyun dahi hakkını yedirmeyeceğiz. Biz YSK‘ya gerekli tüm itirazları yaptık. Son bir oy dahi doğru yazılana kadar tepelerindeyiz. Ancak bu seçim bir kez daha gösterdi ki bunların usulsüzlük ve ahlaksızlıkları sınır tanımıyor” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs’ta her sandıkta bu kez bir iki değil beş müşahide ihtiyaç duyulduğunu belirterek “Hakkını yedirmeyecek, her koşulda güvenebileceğimiz çok daha fazla yiğit, sandık görevlisine de müşahide ihtiyacımız var” dedi.

‣ Kılıçdaroğlu: Ümitsizliğe kapılmayın, buradayım!

‘Terörü besleyen Erdoğan’dır’

Millet İttifakı’nın terör örgütleri ile “yan yana” olduğu vurgusuyla seçim kampanyası yürüten Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen CHP Genel Başkanı, şunları aktardı:

“Erdoğan sen değil misin terör örgütleriyle defalarca masaya oturan, kapı arkalarında pazarlıklar yapan. Senin ne haddine bize kara çalmak. Buradan açık ve tekrar ilan ediyorum. Bütün vatandaşlarıma ilan ediyorum. Ben terör örgütleriyle masaya asla oturmadım, hiçbir zaman da oturmayacağım. Nokta. Erdoğan senin izlediğin hiçbir tavizkar, gizli kapaklı yolu izlemeyeceğim. Ülkem için çalışacağım.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile FETÖ‘nün yakın geçmişini hatırlatarak “Erdoğan sen değil misin FETÖ’yü besleyip büyüten, ne olursun, yalvarıyorum, geri dön diyen sen değil misin? Onunla el ele verip şanlı silahlı kuvvetlere kumpas kuran? Buradan ilan ediyorum. Ben hiçbir zaman Mehmetçiğimize kumpas kuranlarla yan yana durmadım. Asla durmayacağım” diye konuştu.

‘Erdoğan ülke sınırlarına sahip çıkamadı’

Ülkedeki mülteci ve sığınmacı sorununa dikkati çeken Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ülke sınırlarına sahip çıkamadığını kaydetti:

“Erdoğan açıkça söylüyorum. Sen ülkenin sınırlarına, namusuna sahip çıkmadın. Bu ülkeye bile bile 10 milyondan fazla mülteci getirdin. İthal oy sağlamak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını haraç mezat sattın. Ben iktidara gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğim. Nokta.”

Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Erdoğan sen bu ülkeyi uyuşturucu baronlarına teslim ettin. Memleket mafya babalarının barınağına döndü. Buradan ilan ediyorum, iktidara gelir gelmez bu baronların tamamının kökünü kazıyacağım. Nokta. Ve bu sebeple iki adet torbacıya öldürttüğünüz gerçek ülkücü kardeşimiz Sinan Ateş‘in hesabını soracağım. Devletin ve milletin beş kuruşunda gözü olanın gözünü çıkaracağım, gözünü çıkaracağım ve alacağım o paraları. Söz verdim milletime, burunlarından fitil fitil getireceğim. Farkında mısınız? Bunlar kalırsa 10 milyondan fazla sığınmacı daha Türkiye‘ye gelecek.”

‘Bunlar kalırsa sefalet derinleşecek’

CHP lideri, son yıllarda Türk lirasında görülen önemli ölçüdeki değer kaybına değinerek “Bunlar kalırsa dolar 30 liraya dayanacak, bir kuru ekmek 10 liraya çıktığında sefalet derinleşecek. Bu kaçaklar potansiyel suç makinesine dönüşecek, yağmalar başlayacak. Şehirler mafyaların, uyuşturucu baronların etkisi altına girecek” dedi ve “Bunlar kalırsa domuz bağıyla insanlarımızı öldürenler iktidara ortak olacak. Her meşrepten teröristi meclise sokacaklar. Biz buna asla izin veremeyeceğiz. Nokta” diye ekledi.

‣ Tutanaklar teslim edildi: İstanbul’da Kılıçdaroğlu önde

‘Sandık başında olacağız’

Bu nedenlerle 28 Mayıs’ta sandığa gitmenin ve tehlikeleri önlemenin tüm yurttaşların ahlaki ve vatani mecburiyeti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bunun için en az 1 milyon insan sandık başında olacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a hitaben “Seni de oy attığın sandığın başında bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Dün söyledim, yine söylüyorum biz bu vatanı sokakta bulmadık. Milletim ayağa kalksın. Vatanını seven bizimle omuz omuza versin. Vatanını seven sandığa gelsin!”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.