ManşetSağlıkSeçim Günlüğü

[Seçim Günlüğü] Erdoğan canlı yayında rahatsızlandı

0

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan dün gece (25 Nisan) Kanal 7 ve Ülke TV’nin ortak canlı yayınına katıldı. Saat 22.00’da başlayacağı açıklanan program 1,5 saat gecikme ile 23.30’da başladı.

Saat 23.40 civarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk‘ün Erdoğan’a yönelttiği sorunun ardından Erdoğan’dan yanıt gelmezken, kamera reklama gidilmesini isteyen Hasan Öztürk üzerinde sabitlendi.

Bu sırada ekrana “Eyvah eyvah” sesi yansıdı ve kameralar Erdoğan’ı göstermeden program aniden kesildi. Yaklaşık 15 saniye süren sessizlik sırasında Hasan Öztürk, bir ara hızla yerinden kalksa da tekrar koltuğuna oturdu.

Yaklaşık 20 dakikalık reklam arasının ardından program, 00.07 civarında yayına devam etti.

Erdoğan rahatsızlığına ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Dün ve bugün yoğun kampanya çalışmaları vardı, midemi ciddi manada üşütmüşüm. Hatta bir ara acaba programı iptal etsek yanlış anlaşılır mı diye de düşündüm. Dedim ki ‘Artık söz verdik, gideceğiz’. Tabii bu yoğun mesai içinde biz de zaman zaman böylesi durumlarla karşılaşıyoruz. Sizlerden ve seyircilerimizden helallik diliyorum.”

Erdoğan daha sonra “Ekranları başında bizi izleyen tüm vatandaşlarımdan da aflarını özellikle rica ediyorum. Yarın AnkaraSivas Yüksek Hızlı Tren açılışı var…Ülkemiz için çok çok önemli bir adım olacak… Yarın inşallah birlikte olmak üzere” diye konuştu.

Program erken bitirildi.

Muhalefet liderleri arka arkaya Twitter hesaplarından Erdoğan’a “geçmiş olsun” mesajı gönderdi.

Daha sonra Erdoğan’ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, geçmiş olsun dileklerini iletenlere teşekkür etti.

‘Ecevit istifa etmelidir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılında henüz başbakan olmadan önce dönemin Demokratik Sol Partili (DSP) Başbakanı Bülent Ecevit‘in rahatsızlanması konusunda şu tavsiyelerde bulunmuştu:

“Şu anda çok vahim bir durum var ortada. Artık açıkça anlaşılmıştır ki Ecevit ciddi bir şekilde rahatsızdır ve başbakanlık görevini yapamayacak durumdadır. Ecevit siyasi teamülleri, yasaları, başbakan da olsa bireylerin devlete ve millete karşı görev, sorumluluk ve saygı gereğini göz önüne alarak derhal istifa etmelidir. İstifa ederek ülkenin önünü açmalı, tıkanan siyaset ve devlet organlarının yeniden normal haline dönmesine fırsat vermelidir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.