Doğa MücadelesiEditörün SeçtikleriEkolojiManşetVideo

Akbelen’de nöbet var: Şu şirket yakamızı bıraksın, yeter artık çektiğimiz

0
Fotoğraf: Hakan Tosun

Video haber: Hakan TOSUN

*

Yoğun, yorucu ve biraz da hayal kırıklığıyla geride bıraktıkları seçim [14 Mayıs ve 28 Mayıs Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri] sonrası ilk kez bir araya gelen doğa savunucuları, ekolojistler yaklaşık iki yıldır ormanlarını ve köylerini korumak için çadırlı nöbetlerine devam eden İkizköy’lülerle bir araya geldi.

Ekoloji Birliği yıllık toplantısını Akbelen ormanlarında yaptı. Seçim sonrası oluşan moral bozukluğunun bütün toplumda gerilemeye yol açtığını belirten ekolojistler bu olumsuz havanın dağılacağını ve kısa bir süre sonra yine toplumsal mücadelenin kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

İktidarın seçimi kazanmasından aldığı avantajı yeni yaşam alanlarına saldırı olacak kullanacağını belirten ekolojistler yeni dönemin eskisinden daha sert geçebileceğini bunun içinde köylerini ve yaşam alanlarını savunan yerel halkla dayanışma içinde olunması gerektiğini vurguladı.

Ekoloji mücadelesinin aynı zamanda demokrasi mücadelesi olduğunu, kendilerinin ise doğaya yapılan kötü muamelelere karşı söz söyleme haklarını kullandıklarını söyleyen doğa savunucuları demokrasi olmadan ekoloji mücadelesinin eksik kalacağını ifade etti.

Akbelen ormanlarına yeni bir saldırı girişimi duyumu aldıklarını bunun içinde harekete geçtiklerini belirten İkizköylüler çağrılarıyla birlikte ülkenin birçok noktasından destek yağdığını bu durumun kendileri için moral kaynağı olduğunu belirtti.

Yıllık toplantılarını İkizköy’de yapan Ekoloji Birliği gönüllüleri her yıl toplantılarını salonlarda yaptıklarını ancak bu sene ilk kez bir mücadele alanında yaptıklarını ifade ederek İkizköy’de yanan bu mücadele ateşinin bütün ülkede yaşam alanlarını savunanlara moral kaynağı olacağını bu yüzden İkizköy’ü seçtiklerini vurguladı:

You may also like

Comments

Comments are closed.