ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] AKP Sözcüsü Çelik: Sandık namustur, Erdoğan açık ara önde

0

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Ömer Çelik, oyların sayımı devam ederken kameraların karşısına çıktı.  “Öndeyiz” diyen Ömer Çelik, Ekrem İmamoğlu‘nun ve Mansur Yavaş‘ın “erken” açıklamalarını eleştirdi.

Çelik şunları söyledi:

Sayımlar devam ediyor, tüm siyasi parti görevlileri de tüm süreci takip ediyor.  YSK’nın yasakları kaldırmasıyla birlikte sonuçlar açıklanmaya başladı.

Daha sonuçlar kesinleşmeden birdenbire karşımızdaki ittifakın sözcüleri televizyonlara çıktılar ve AA‘nın verileri çarpıttığını söylediler. AA bu verileri gerçek kişiler üzerinden alıyor. Bu telaş nedir? CHP Sözcüsü’nün ve belediye başkanlarının açıklamaları nedir? Bu saatten sonra oy verme işlemi devam ediyor olsa ve bunlarla oynanıyorsa derse neyse. ”

İmamoğlu ve Yavaş’ın açıklamalarına tepki: Diktatörlük

Kendilerinde seçim sonucu ne olursa olsun saygı duyma geleneğinin olduğunu ancak Millet İttifakı’nda sonuçlara saygı duymama ve engelleme geleneğinin bulunduğunu öne süren Çelik şöyle konuştu:

“İki belediye başkanı televizyona çıktılar ve vahim bir açıklama yaptılar. Utanç verici bir açıklamadır. İmamoğlu çıktı 13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu‘dur dedi. Bakın sandıklar hala açılıyor. Eğer diktatörlüğün karşılığı aranırsa o yaklaşım bu yaklaşımdır. Sandıklar sayılmaya devam ediyor. Üstelik çıkan veriler de Cumhurbaşkanımız açık ara gidiyor ama biz çıkıp da açıklama yapmıyoruz.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.