Türkiye

[Seçim 2014] Sırrı Süreyya Önder: İstanbul için aday adayıyım

0

CNN Türk’te yayınlanan Ankara Günlüğü adlı programa katılan HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, canlı yayında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Mustafa Sarıgül’ü dini siyasete alet etmekle suçlayan Önder, “Onlar bizim oylarımızı bölmesin” dedi. Önder’in açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

Adaylık ve ittifaklar

* “ İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aday adayıyım. Bunu partimiz, forumlar, Gezi Platformu ve partimiz dışındaki sol bileşenler birleşip adaylık ölçülerini, yerel yönetime yaklaşımı ve adayları netleştireceğiz.”

* “Kente karşı suç işlememiş insanlık suçu işlememiş herekesle ittifak yaparız. Şeffaf ve ilkesel olacak. ‘Oyları bölmeyin’ yaklaşımı doğru değil. Bu anlayışla siyaset ömrünü tamamlamıştır. Bizim bu konudaki iddiamız var yaşayacağız göreceğiz. Adımız geçti istatistikler alt üst oldu. Biz Gezi’den sonuç çıkardık ona göre davranıyoruz. Şişli’de nefes alacak alan kalmadı dikelen binalardan. Bunu bir solcuya silah zoruyla yaptıramazsınız. Sosyal demokrat teoriyi biraz çalışsın kim icat etmiş cenazesi ne zaman gömülmüş öğrensin gelsin tartışalım.”

* “Bugüne kadar ne Kürt hareketi ne sol bileşenler İstanbul’un metropolünde (büyükşehir belediye başkanlığı için) konuşulur olmamıştı. Bu, seçimi almışız gibi bir durumdur. Ala da bilir de ondan konuşuluyor. Bir önceki oy tabanı kimsenin babasının malı mülkü sanmasın kimse. Erdoğan hiçbir istatistikte adı yoktu geldi, İstanbul’u aldı. ‘Sırrı girmesin’ tartışması kuş beyinliliktir. CHPliler bunu ‘Bize kuş beyinli dedi’ diye algıladı. Ben kimseye böyle demem. CHP’nin tarihi kerhen oy alma tarihidir. Şundan kurtulalım, Özal’dan Çiller’den kurtulacağız diye CHP’ye oy veriyorlar.”

* (Mustafa Sarıgül) “Rabbim’, ‘Bismillah’ ve ‘ Atatürk ’ kelimelerini kullanmadan 15 dk benimle tartışabilsin adaylıktan çekilirim!”

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.