Türkiye

Seçim 2011: Alevilerden bağımsız aday Öker’e destek

0

İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Öker, Alevilerin eşit haklar mücadelesini meclise taşıyacağını söyledi. Hacı Bektaş Veli Dergahı Postnişini Ulusoy, seçimlerde Öker’i destekleyeceklerini açıkladı.

Aleviler, Maltepe’de düzenlenen 2. Halk buluşması etkinliğinde Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Turgut Öker’in İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adaylığını desteklediklerini açıkladılar.

Etkinlikte “Alevilik onurdur onuruna sahip çık”,  “Alevi hareketi engellenmez”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “İnkara, ayrımcılığa, asimilasyona son” sloganları atıldı.

Öker, yaptığı açıklamada, “bağımsız aday olmasının, kimsenin oyunu bölmek gibi bir anlam taşımadığını” söyleyerek, “Benim kutsallığım ezilenlerin, emekçilerin, sosyalistlerin, azınlıkların ve yıllardır yok sayılan Alevilerin eşit haklar mücadelesinin davasıdır. O yüzden, benim adaylığımdan partilerin nasıl etkileneceği değil, ülkemizin geleceği beni ilgilendirmektedir. Tüm baskılara ve engellemelere rağmen biz yolumuza devam ediyoruz. Ve eşit haklar mücadelemizi meclise taşımakta da karalıyız” ” diye konuştu.

Öker’e Hacı Bektaş Veli Dergahından destek

Hacı Bektaş Veli Dergahı Postnişini Veliyeddin Hürrem Ulusoy da seçimlerde Öker’i destekleyeceğini açıkladı. Ulusoy, “Aleviler olarak Turgut Öker’i meclise göndermek zorundayız. Türkiye tarihinde ilk defa Alevi mücadelesinin içinden gelen, Alevi örgütlülüğünün her adımında emekleri, alın teri olan bir Canımız milletvekili adayı oldu” diye konuştu.

“Alevilerin bu mücadelede başarısız olma gibi bir şanslarının olmadığını” ifade eden Ulusoy, sözlerine şöyle devam etti: “İleri de umuyorum ki Alevi Bektaşi toplumu siyasi ve inançsal boyutta varlığını birliğini sağlayacak dosta düşmana ispat edecektir.”

Turgut Öker kimdir?

Alevi Haber Ajansı’na göre Öker, 1961’de Sivas’ın Yıldızeli İlçesi’ne bağlı İslim Köyü’nde doğdu. 1973’te Almanya’nın Hamburg kentinde işçi olarak çalışan ailesinin yanına geldi. Kısa bir süre kaldıktan sonra Türkiye’de yatılı Ulaş Ziraat Meslek Okulu’na gönderildi. Lise öğrenimini İstanbul Kartal’da tamamladı.1980’de Almanya’ya döndü. Lüneburg’da yabancılara yönelik çalışmaları sonrasında Lüneburg Fachhochschule’de sosyal danışmanlık eğitimini tamamladı ve 8 yıl Hamburg’ta sosyal danışman olarak çalıştı. 1992-1993 yılında Hamburg Alevi Kültür Merkezi başkanlığı, 1993’den 1996’ya kadar AABF genel sekreterliği yaptı. 2000 yılının Ocak ayından bu yana AABF Genel Başkanlığını yürüten Turgut Öker, 2002 yılından beri de AABK Genel Başkanlığı yapıyor. Öker evli ve iki kız babası. (Bia)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.