ManşetTürkiye

Avrupalı Alevilerden HDP’ye destek

0

alevi12Avrupalı Alevilerin, 7 Haziran seçimlerinde HDP’yi destekleyeceğini söyleyen, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker, “12 yılda olduğu gibi kapkara olmaması için, çocuklarımızın sokaklarda öldürülmemesi için HDP’nin barajı aşmasının ülkemiz açısından ve geleceğimiz açısında son derece önemli bir sınav olduğunu görüyoruz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Genel Merkezi’nde seçimlere ilişkin toplantı gerçekleştiren Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker ve yöneticiler, toplantı sonrası açıklama yaptı. Görüşmenin seçimlere ilişkin olduğunu belirten Öker, “7 Haziran’da gerçekleşecek seçime dair Avrupa’da yaşayan Alevilerin ve onu temsil eden kurumumuzun sürece dair görüşlerini kendileriyle paylaştık. Tahminen bir buçuk milyon Alevi yaşıyor Avrupa’da ve ilk kez genel seçimlerde Türkiyeli göçmenler oy kullanacaklar. Dolayısıyla da 7 Haziran’da gerçekleşecek seçim bizim de gündemimizin bir parçası oldu. Avrupa’da yaşamamıza rağmen” dedi.

Seçimlere dair Avrupa’da yaşayan Alevilerin beklentisini ortaya çıkarmak amacıyla da bundan 2 gün önce toplantı yaptıklarını söyleyen Öker, şunları aktardı: “Cumartesi günü Avrupa’da 265 şubemizin başkanlarını temsilcilerini Frankfurt’a bir toplantıya çağırdık. Tek gündemdi bu toplantı. Aleviler ve 7 Haziran seçimlerinde tavrımızın ne olduğuyla ilgili bir günlük toplantıya katılan delegelerimizin ve temsilcilerimizin yüzde 99.9’u seçimler sürecinde HDP ile stratejik iş birliği yapılması ve HDP’nin barajı geçmesi noktasında Alevilerin bütün gücüyle HDP’nin yanında olması gerektiği noktasında bir karar çıktı.”

Öker, Türkiye’de tüm sol, sosyalist, demokrat, özgürlükçü güçleri eylem birliği yaparak, seçimlerde HDP’ye destek vermeye çağırdı.

DİHA

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.