Haber Hattı

Şebeke Projesi genç yurttaşları bekliyor!

0

Avrupa Birliği desteği ile İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen Şebeke: Gençlerin Katılımı Projesi; Uzaktan Öğrenim Programı ve Brüksel Çalışma Ziyareti için hak temelli sivil toplum kuruluşlarında çalışan 18 – 40 yaş arası gençlerin başvurularını bekliyor.

Uzaktan Öğrenim Programı:

Eylül 2013- Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uzaktan Eğitim Programı’na 30 aktif katılımcı ve 10 izleyici katılımcı kabul edecek olan Proje ile gençlerin aşağıdaki alanlarda güçlendirilmesi hedefleniyor:

Sivil Toplum ve Demokrasi, Katılım ve Yurttaşlık,  İnsan Hakları / Sosyal Haklar,  Kampanyacılık ve Lobicilik, Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar,   Savunuculuk ve Politikaları Etkileme, Örgüt Yönetimi ve Katılım, Gençlik Politikası/Gençlik Çalışması, Sosyal Medya Kullanımı, Kamu Hizmetlerini İzleme, Kamu Harcamalarını İzleme

İlgili program hakkında detaylı bilgi almak ve programa başvurmak için tıklayınız. Etkinliğe katılımcı veya izleyici olarak başvurmak için son tarih ise 12 Ağustos 2013.

Brüksel Çalışma Ziyareti:

Yine Şebeke Projesi kapsamında; genç yurttaşların karar alma mekanizmaları hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmalarını sağlamak ve karar alıcıları çalıştıkları ortamlarda ziyaret ederek, kurumsal yapıları ve organizasyon kültürlerini deneyimlemelerini olanaklı kılmak amacıyla bir Brüksel Çalışma Ziyareti düzenleniyor.

Ziyaret sırasında, Avrupa Parlementosu; Hükümetlerarası Kurumlar, Avrupa Komisyonu; ağ ve şemsiye kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları ziyaret edilerek; karar alma mekanizmaları, roller; savunuculuk stratejileri gibi konular hakkında görüşmeler yapılacak.

İlgili program hakkında detaylı bilgi almak ve programa başvurmak için tıklayınız. Etkinliğe  başvurmak için son tarih ise 19 Ağustos 2013.

Şebeke Projesi Hakkında:

Şebeke: Gençlerin Katılımı Projesi (ŞEBEKE), genç yurttaşların karar alma süreçlerine katılımlarının güçlendirilmesine dair bir projedir. Projenin amaçları arasında, gençler ile çalışan sivil toplum kuruluşlarının kamusal tartışmalara ve karar alma mekanizmalarına katılımını geliştirmek bulunmaktadır. Aynı zamanda gençlerin daha güçlü bir sivil diyalog ve toplumsal tartışmalara daha etkin katılımı için kapasitelerini güçlendirilmesi de hedeflenmektedir.

Bu amaçlar doğrultusunda, ŞEBEKE, hak temelli faaliyet gösteren STK’lar için, genç yurttaşların katılımının güçlendirilmesi konusunda ihtiyaç duyulan bilgiyi üretecek ve paylaşacaktır.

Şebeke, İstanbul Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Biriminin ortaklığı ile yürütülmektedir. Finansmanı, Avrupa Birliği tarafından sağlanan proje 24 ay sürecektir.

Proje hakkında detaylı bilgiye projenin sitesi olan http://www.sebeke.org.tr/ adresinden erişebilirsiniz.

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.