ManşetTürkiye

Savcılıktan, Cizre’deki ‘Bodrum katliamları’na takipsizlik kararı

0

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yürütülen operasyonlar sırasında üç evin bodrumunda 100’den fazla kişinin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Oral’ın haberine göre Cizre savcılığı, bodrumlara yönelik operasyonların ‘hukuka uygun’ olduğu sonucuna vardı.

Savcılık, operasyona katılan güvenlik güçlerinin Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 25’inci maddesine göre ‘meşru müdafaa’ temelinde davrandığını savunarak, ‘meşru müdafaa’ sınırının aşıldığına dair herhangi bir delil tespit etmediğini öne sürdü.

Kararda gizlik tanık ifadeleri de dayanak gösterildi. Bu ifadelerde, birinci bodrumda yaralı halde bulunan Muharrem Erbek (18), ikinci bodrumdaki Yasemin Çıkmaz (17) ile üçüncü bodrumdaki Ramazan Biriman’ın (22) ‘örgüt üyesi’ oldukları öne sürüldü.

23’ü çocuk 177 cenaze

Karara itiraz eden avukat Ramazan Demir, Cizre savcılığının olay yeri incelemesi yapmadığına dikkat çekti.

Ailelerin cenazeleri şehir şehir dolaşarak yanmış ve çürümüş cesetler arasından teşhis etmeye çalıştığını belirten Demir, “HDP’nin Cizre raporuna göre büyük çoğunluğu bodrum katı başvurularına konu olan üç binanın enkazından olmak üzere, 23’ü çocuk 177 cenaze çıkartılmış, 103 kişinin kimliği tespit edilebilmişken 74 kişi kimliği teşhis edilemeden defnedilmiştir. Bu cenazelerin tamamı yanmış ya da parçalanarak tanınamaz hale gelmiştir” dedi.

 

(Cumhuriyet, Diken)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.