ManşetTürkiye

Savcılık, vaaz sırasında ırkçı ifadelerde bulunan Müftü hakkında soruşturma başlattı

0

Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında Sakarya’nın Karasu ilçesinde bir camideki vaazı sırasında sarf ettiği sözler nedeniyle Karasu Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soytekinoğlu vaazında, “Selanik göçmenlerinin yüzde 90’ı Sabetayist” ifadelerini kullanmıştı.

Vaazdaki açıklamalar

DHA‘da yer alan habere göre, Ramazan Bayramı’nda akrabalarını ziyaret etmek için Karasu’ya gelen Düzce’nin Akçakoca Müftüsü, burada camide verdiği vaaz sırasında Selanik göçmenleriyle ilgili şu sözleri sarf etmişti:

Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil.

Hatta şunu da söyleyeyim İstanbul’da Gezi olaylarında otellerinde barındıran kimlerdi? Yine Yahudilerdi. (Ali Koç’u kastederek) Şu an bir şirketin, bir takımın da başkanı.”

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, Soytekinoğlu hakkında soruşturma sonuçlanıncaya kadar tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar vermişti.

Soruşturma başlatıldı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın talimatıyla Karasu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Düzce Müftülüğü de Şaban Soytekinoğlu hakkında bir açıklama yaparak “Akçakoca İlçe Müftüsünün ‘Selanik göçmenleriyle’ alakalı sarf ettiği sözlerden dolayı soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

Soruşturma için medyaya yansıyan delillerin toplanmaya başladığı ve Soytekinoğlu’nun da ifadeye çağrıldığı belirtildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.