ManşetTürkiye

Savaş karşıtları Uludere katliamını protestoya çağırıyor

0

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu, dün savaş uçaklarının 35 köylüyü öldürdüğü Uludere katliamını protesto etmek için bu akşam 19:00’da Taksim’de yapılacak olan gösteriye çağrı yaptı. Protesto için Taksim tramvay durağında buluşulacak. Küresel BAK’ın açıklamasında İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten istifaya çağrıldı.

Küresel BAK sözcüsü Kerem Kabadayı imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

Bu sabah uyandığımızda, çocuk bedenlerinin F-16 tarafından bombalandığını, paramparça edildiğini öğrendik. Uludere’de 36 insan, savaş uçakları tarafından bombalandı. Yaşamlarının baharında apaçık bir devlet şiddetiyle öldürüldü. 2011’in son günlerinde, savaşın, militarizmin, şiddetin ne anlama geldiğini bir kez daha gördük.  Uludere’de gerçekleşen devlet eliyle işlenmiş bir katliamdır! Ne hükümetin sessizliği ne de Genelkurmay’ın yapay açıklaması, bu gerçeği gizleyemez.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, insansız savaş uçakları, Predatörlerin Türkiye’ye geldiğini müjdelediğinde, bizler, “Görmüyor musunu, Predatörlerinizden kan damlıyor!” demiştik. ABD’nin Irak işgalinde kullandığı ve yüz binlerce masum Iraklının ölümünde kullanılan Predatörler, Kürt sorununun adil, demokratik ve barışçıl çözümünde hiçbir işleve sahip olamazdı. Olamadı da. Genelkurmay, Peradtörlerin sınıra doğru bir hareketlilik gözlediğini ve bombardımana bu bilginin yol açtığını söylüyor.

Ve onlarca çocuk, bombalanarak öldürülüyor!

Bizler, barış duygusunun hakim olması için çabalayanlar, bu katliam karşısında ne diyebileceğimizi bilemiyoruz.

Ölü genç bedenler, katırların sırtında, battaniyelere sarılı olarak taşınıyor.

Kardeşlerimiz artık konuşamayacak, gülemeyecek, değişen mevsimleri göremeyecek… devlet şiddetiyle çekilip alındılar aramızdan.

Ama şunu biliyoruz: barış mücadelimize ara vermeyeceğiz.

Ve şunu biliyoruz: bu katliama katılan, onay veren, katliamın siyasi sorumluluğunu yapanlar hesap vermeden, görevlerinden istifa edip de yargılanmadan, 2011 yılı bizim açımızdan asla bitmiş olmayacak.

Bu yüzden, hükümet derhal bir açıklama yapmalıdır!

Irkçı, savaşı tırmandırmayı hedefleyen açıklamalar yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin istifa etmelidir.

Açıklamasında 36 sivilin öldürüldüğüne hiç değinmeyen ve bu katliamı teröre karşı mücadele azmine bağlayan Genelkurmay Başkanı istifa etmelidir!

F-16’lara sivillerin üzerine bomba yağdırma emrini veren Hava Kuvvetleri Komutanı istifa etmelidir!

Biz, küresel barış ve adalet mücadelesi verenler, ne yazık ki bu yıl sonunda, yeni yıl dileklerinde bulunamayacağız.

Bir kez daha söylüyoruz: katlimanın sorumluları hesap verene kadar bu yıl bizim için sonlanmayacak!

Kerem Kabadayı

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu yürütme kurulu adına

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.