ManşetSivil Toplum

Şarkıcı Sıla şova dahil olmadı, konserleri iptal edildi

0

Şarkıcı Sıla Gençoğlu demokrasi mitingi eleştirdi ve sözlerinin arkasında durduğunu söyledi. Şarkıcının Ankara, Kayseri, Bursa ve İstanbul konserleri iptal edildi.

Sıla, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılmayacağını açıklarken “Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum” demişti.

“Demokrasi demiyor muyuz?”

Şarkıcı aldığı tepkiler üzerine dün akşam ikinci bir açıklama daha yaptı:

“Bu konuyla ilgili izahat vermek istemiyorum. Yanlış tarafa çekmek isteyen, tabii ki yanlış tarafa çekti. Ama ben sözümün arkasındayım. Demokrasi demiyor muyuz? Ben de fikrimi, düşündüğümü söyledim işte.”

Gençoğlu bu sözlerinin ardından sosyal medya hesaplarından hakarete maruz kaldı.

Bugün de dört kentteki konserinin organizatörleri yaptıkları açıklamalarla konserlerin iptal edildiğini ifade etti.

Ankara’da bugün, 21 ve 22 Eylül’de İstanbul, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesinde, 28 Eylül’de Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda ve 19 Kasım’da Kayseri’de yapılması planlanan konserleri iptal edildi.

sılaİstanbul Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaptı, “Sıla Gençoğlu’nun 21 ve 22 Eylül’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesinde gerçekleşmesi planlanan konserlerinin Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı halkın verdiği mücadeleyi ‘şov’ olarak nitelendirmesi nedeniyle iptal edildiğini” duyurdu.

Belediyenin açıklamasında, “halkın ve sanatçıların verdiği demokrasi mücadelesi sırasında bazı sanatçıların üzerine düşen vazifeyi yerine getirmediği” belirtildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı’ndan yapılan açıklamada da Gençoğlu’nun 28 Eylül’de Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyartosunda gerçekleşmesi planlanan konserinin iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve irade konusunda gerekli duyarlılığı göstermeyen sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu” ifadesi yer aldı.

Sıla Gençoğlu’nun 19 Kasım’da Kayseri’de ve Ankara’da bugün yapılması planlanan konserleri de iptal edildi.

Bu arada Sıla Gençoğlu Instagram sayfasından konu hakkında açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Demokrasiye sığınarak söylediklerim, demokrasi mitingine katılmama gerekçemin geldiği noktayı şaşkınlık ve biraz da üzüntüyle izlemekteyim.

Gündemi acılarla dolu bir ülkede sizleri bu meseleyle ilgili meşgul ediyor olmaktan da hicap duyuyorum. Demokrasi farklılıklara saygı duymanın, o renkli farklılıklarla omuz omuza yaşamayı becerebilmenin adıdır.

Söz konusu demecimde şehitlerimizi ya da demokrasi nöbeti tutan yurttaşlarımızı kast etmediğimi açıklamak zorunda kalmış olmayı ve kelimelerimin hoyratça çarpıtılmış olmasını hala hazmedebilmiş değilim.

Hakkımdaki tartışmaları bu ruh hali ve yangını ile takip etmekteyim. Demokrasi ve ahlak çerçevesinde yapılan her türlü yorum, eleştiri ve sergilenen tutum kıymetlimdir.

Saygı, sevgi, iyi niyetle…

 

 

BİANET, Hürriyet, Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.