DünyaManşet

Sarı Yeleklilerin direnişi büyüyor: Liseliler gözaltında, polislerden destek çağrısı

0

Fransa’da hükümetin eğitim politikalarını protesto eden 700 öğrenci gözaltına alındı. Yüzlerce lisede eğitime ara verildi. Bu arada her Cumartesi buluşan ve 4. buluşmasını da bu haftasonu gerçekleştirmeyi planlayan sarı yeleklilere bir destek de polis sendikası Vigi’den geldi. Vigi, dördüncü buluşmasına hazırlanan Sarı Yelekliler’e destek için grev çağrısı yaptı.

Fransız basının İçişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, ülke çapında Macron ve hükümetin eğitim politikalarını protesto etmek amacıyla dün yapılan eylemlerde 700’den fazla lise öğrencisi gözaltına alındı. Dün 280 lisede tamamen veya kısmen eğitime ara verildi.

Öğrenciler, pazartesiden beri ülkenin birçok kentinde eylemler düzenleyerek hükümeti protesto ediyor. Öğrenci sendikaları ise eylemlerin daha geniş katılımla süreceği mesajını vermişti.

Polis sendikasından destek çağrısı

Ülkenin en büyük çiftçi sendikasının üretim maliyetlerinin artışını protesto etmek için bir haftalık eylem kararı almasının ardından polis sendikalarından Vigi, Sarı Yelekliler direnişine destek vermek için süresiz grev başlatacaklarını duyurdu.

Sendikanın grev çağrısının İçişleri Bakanlığı’nda görevli idari, teknik ve adli tıp departmanlarında çalışan memur ve işçileri kapsadığı, sahada görevli polislerin greve katılmayacağı belirtildi.

(Evrensel, Sendika.org)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.