Bilim-TeknolojiManşet

Sansürlü internet için denemeler başlıyor

0

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, filtreli internet hizmeti altyapısı için gerekli olan yatırımları neredeyse tamamladıklarını belirterek, 22 Ağusto’sta buna yönelik test sürecini başlatacaklarını ve öngörüldüğü gibi 22 Kasımda da bu hizmeti verebiliyor olacaklarını bildirdi.

Sorularını yanıtlayan Yılmaz, internete filtre getirilmesi konusunda ilk günden itibaren düzenleyici kurum olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu‘nun (BTK) çizdiği çerçevede adım attıklarını ve gereken yatırım çalışmalarına başladıklarını anlattı.

Bu hizmeti ilk belirlendiği şekliyle sunabilmek için hazırlıklarını tamamladıklarını ancak değişiklikler nedeniyle ek süreye ihtiyaç duyduklarını belirten Yılmaz, “Bu süreçte gördük ki TTNET olarak belirtilen tarihte hazır olamayacağız. Durum böyle olunca resmi yazıyla BTK’dan ek süre talep ettik. 3 aylık bir test süreci eklendi. Bu konudaki kamuoyu görüşleri olgunlaşmaya başlayınca BTK bunları dikkate aldı. En son aldığı kararla bazı değişiklikler yaptı. ‘Yurtiçi’ profilini kaldırdı” diye konuştu.

Hizmetin altyapısına ilişkin önemli bir aşama kaydettiklerini belirten Yılmaz, “Yakın zamanda BTK ile beraber bir test yaptık. Kurum bazı küçük düzenlemeler istedi. Altyapı için gerekli olan yatırımları neredeyse tamamladık. 22 Ağustosta test sürecini başlatacağız. Öngörüldüğü gibi 22 Kasımda da bu hizmeti verebiliyor olacağız” dedi.

(CnnTurk)

You may also like

Comments

Comments are closed.