Türkiye

Sanat eleştirmeni Erdoğan: Bu heykel ucube

0

Kars’ta toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından yaptırılan ‘İnsanlık Anıtı’na tepki gösterdi.

Erdoğan, “Hasan Harakani’nin türbesinin yanına bir ucube koymuşlar, garip bir şey dikmişler. Oradaki tüm vakıf eserlerinin, o sanatkârane eserlerin olduğu yerde böyle bir şey olması düşünülemez. Konuyla ilgili olarak belediye başkanımız görevini süratle yerine getirecektir. Bunu süratle bekliyoruz. İnşallah ilk gelişimizde bunu da göreceğiz. O bölgeyi de gayet güzel bir park haline belediye getirecektir.” diye konuştu.

Eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun girişimleriyle ünlü heykeltraş Mehmet Aksoy tarafından yapılan ‘İnsanlık Anıtı’ 2009 yılında Üçler Mahallesi’ndeki tepeye dikildi.

35 metre yüksekliğinde ve 350 ton ağırlığındaki anıt, Naif Alibeyoğlu’nun belediye başkanlığını kaybetmesinden sonra tartışmalara neden oldu.

Yeni belediye başkanı Nevzat Bozkuş anıtı yıkmak çeşitli girişimler başlattı.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, anıtı sit alanına yapıldığı, yapı ruhsatı bulunmadığı ve hazine arazisinde olduğu için yıkmak istediklerini söyledi.

Başvurularının Anıtlar Kurulu’nda olduğunu söyleyen belediye başkanı Kurul’un kararı ellerine ulaştığını ‘İnsanlık Anıtı’nı yıkacaklarını vurguladı.

‘TÜRK İNSANININ SOYKIRIM YAPMADIĞININ ANITIDIR’
NTV yayınına katılan Eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Başbakan’ın ‘ucube’ yorumununun toplum tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Alibeyoğlu, “Burayı kentsel dönüşüm çerçevesinde yaptırdık. Burada bir insanlık anıtı olsun, insanlığın değerlerini yitirdiği, savaşan dünyada, Sarıkamış’ta 90 bin askerimizin şehit olduğu, acıların çekildiği bu coğrafyadan insanlık mesajı verelim istedik.

Gerek Ermenistan’daki, gerekse Iğdır’daki soykırım anıtlarına karşı soykırım yapılmadığının anıtını yaptırdık. Çünkü soykırım anıtları bize göre halklar arasında kan davasını pompalıyor.

Bundan dolayı yargılanacaksak yargılanalım. Ucube deniyor ama anıt daha tamamlanmadı. Erzurum’daki Anıtlar Kurulu bunun yapımına izin verdi. Aradan 3 yıl geçtikten sonra birileri politik müdahale ettiler. Anıtlar kurulu sadece bu parseli tescilledi, sit alanı ilan etmedi ama anıtın yapılmasına da karar verdi.

Ben dünyaya Türk insanının soykırım yapmadığının anıtını yaptırdım ve bölge barışı için mücadele ediyorum. Yıkılacaksa da saygı duyarım. Maalesef ülkemizdeki en önemli sorun ön yargılardır.” diye konuştu. (Ntv)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.