Şampiyonluğa 15, ikinciliğe 30!

GSGM’nin bilardoda 2008 yılında Dünya şampiyonluğuna 15 bin TL ödül verdiği Hacı Arap Yaman’ı bir yıl sonraki Dünya ikinciliğinde ise 30 bin TL ile ödüllendirdiği ortaya çıktı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün (GSGM), bilardoda 2008 yılında Dünya şampiyonluğuna 15 bin TL ödül verdiği Hacı Arap Yaman’ı bir yıl sonraki Dünya ikinciliğinde ise 30 bin TL ile ödüllendirdiği ortaya çıktı.

Milli bilardocu Hacı Arap Yaman, yaptığı açıklamada, 2008 yılında Belçika’da düzenlenen 27. Artistik Bilardo Dünya Şampiyonası’nda birinci olduğunu anımsatarak, başarısına karşılık devletin de kendisini 15 bin lira ödüllendirdiğini söyledi.

Olimpik branşlar gibi ödül yönetmeliğinden yararlanamadıklarını anımsatan Yaman, “Türkiye’nin evsahipliğinde Kastamonu’da bir yıl sonra düzenlenen 28. Artistik Bilardo Dünya Şampiyonası’nda ise ikinci oldum. İkinciliğime ise 30 bin lira ödül verdiler. GSGM’nin ödülle ilgili komisyonuna avukatım aracılığıyla başvuruda bulundum. Şampiyon olduğumda neden daha az aldığımı sordum. Komisyon (Böyle uygun gördük) dedi. Ne yazık ki ödül yönetmeliği çok açık değil. Ödül miktarı oradaki kişilerin iki dudağının arasında. Çelişki çok büyük” diye konuştu.

AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNA 1 YILLIK ASGARİ ÜCRET
Üç Bant Milli Takımlar Dünya Şampiyonası’nda daha önce iki kez Semih Saygıner ile birlikte yaşadığı dünya şampiyonluğuna bu yıl Lütfi Çenet ile birlikte ulaşarak Türk bilardo tarihinde bu başarıyı üçüncü kez yaşayan tek sporcu olan Tayfun Taşdemir, ödül yönetmeliğinin “adil” olmadığını savundu.Taşdemir, olimpik olmayan amatör branşlardaki benzer federasyonlarda ödül sisteminin farklı işlediğini dile getirerek, şöyle konuştu:”Para önemli değil ama hakkaniyet olsun. Bilardoda tek ödülü ikiye bölüyorlar. Oysa zaten olimpik federasyonlara oranla çok az miktarda para alıyoruz. Para bölme sistemi olimpik branşlarda uygulanmıyor. Milli Takımlar Avrupa Şampiyonu olduk, 9 bin 700 TL ödül aldık. Toplam aldığımız ödül miktarı asgari ücretlinin bir yıllık toplam parası kadar. Bu çok komik bir miktar. Eğer bunu sporu seven Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan duysa güler. Sporda ödül teşvik edici olmalı. Aksi takdirde kimse bu sporu yapmak istemez.”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aşırı hava olayları spor organizasyonlarını ve sporcuları da etkiliyor

Aşırı hava olayları sporcuların sağlığını tehdit ediyor. Aynı zamanda birçok stadyumun deniz seviyesinin yükselmesiyle su baskınlarına maruz kalacağı tahmin ediliyor.

Olimpiyatlarda yeni kombin eski hikâye

Olimpiyat demek etkinlik demek, pr, event, moda, medya, pazar, hayranlar, fanatizm, logolar, sporcu vücutları demek. Olimpiyat demek dünyanın her yerinden milyonlarca seyirci, yani tüketici adayı demek. Dünyanın en büyük endüstrilerinden moda endüstrisinin son yıllarda sporla daha da yakınlaştığı düşünülürse olimpiyatlarda modadan daha fazla bahsediyor olmamız şaşırtıcı değil.

Resiflerin üstüne inşa edilen kuleden büyük ölçekli inşaat projelerine: Tahiti’nin olimpik sörf krizi

Tahitili Teahupo'o yerli halkı, çevrelerine ve yaşam tarzlarına zarar...

2024 Olimpiyatları: Seine Nehri’nde ‘kirlilik’ nedeniyle ikinci antrenman iptali

Birleşik kanalizasyon sistemi nedeniyle aşırı yağışlarda Seinne Nehri'ne kanalizasyon atığı karışan Paris'teki Olimpiyat Oyunları'nda ikinci kez triatlon sporcularının antrenmanı iptal edildi.

[İklim Masası] Sözde ‘yeşil’ Paris Olimpiyatları en sürdürülebilir olamadı

Olimpiyatların ne kadar sürdürülebilir olduğunu inceleyen bir araştırmaya göre en sürdürülebilir olmak için fazla büyük olan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın en yeşil olma taahhütlerini sözde kaldı. Olimpiyat Komitesi'nin öne çıkardığı sürdürülebilir girişimler ise şüpheyle yaklaşılması gereken pazarlama söylemlerinden ibaret.

EN ÇOK OKUNANLAR