2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşet

Samandağ’da moloz dağlarına karşı ‘yaşam nöbeti’ tutan vatandaşlar gözaltına alındı

0

Hatay‘ın Samandağ ilçesine bağlı Uzunbağ Mahallesi’nde, 6 Şubat depremlerinde yıkılan binaların molozlarının döküldüğü yerde vatandaşların başlattıkları yaşam nöbetine  jandarma ve çevik kuvvet polisi müdahale etti.

Depremzedelere biber gazı ile saldıran jandarma ve polis yaklaşık 15 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan yurttaşların avukatlarıyla görüşmelerine de izin verilmedi. Söz konusu kişilerin  serbest bırakılması için Samandağlıların bekleyişi ise sürüyor.

Ne olmuştu?

6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay‘da.,  Samandağ ilçesinde yerleşim yerlerinin, tarım arazilerinin hemen yanına dökülen enkazlara ilişkin bugün dün, vatandaşlar tarafından “yaşam nöbeti” başlatılmıştı.

Samandağ’da enkaz döküm alanına karşı yaşam nöbeti başladı

Samandağlıların talepleri şöyleydi:

  • Tüm enkaz kaldırma ve moloz depolama faaliyetleri derhal durdurulsun.
  • Konuyla ilgili uzmanların enkaz kaldırma ve kalıcı moloz depolama alanlarına yönelik yapılan çalışmaların tüm ekosisteme etkilerini dikkate alarak yapacakları çalışmalar yerel halkın onayına sunulsun. Enkazın ne zaman kaldırılacağına ve nerede depolanacağına Samandağ halkı karar versin.
  •  Kalıcı depolama alanları halkın onayından geçtikten sonra tekrar başlatılacak olan enkaz kaldırma faaliyetlerinde aceleciliğe son verilsin,  bilimsel yöntemlerin ve tüm yönetmeliklerin titizlikle uygulanılmasının sağlansın, kuralsız uygulamalar cezalandırılsın.

You may also like

Comments

Comments are closed.