ManşetDoğa

Salda’ya ziyaretçi sayısının kısıtlanması ‘planlanıyor’

0

Burdur‘un Yeşilova ilçesinde bulunan ve ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak bilinen Salda Gölü‘nü koruma ve kullanma ilkeleri konulu toplantıda konuşan Vali Ali Arslantaş, Salda Gölü’nde ziyaretçi kısıtlanması yapılması yolunda çalışma yapıldığını söyledi.

Salda’ya yönelik ziyaretçi yoğunluğunun giderek arttığına vurgu yapan Arslantaş, göl ve çevresinde 81 familyaya ait 301 sucul ve karasal bitki türü olduğunun belirlendiğini, 38 farklı su kuşuna da ev sahipliği yaptığını kaydederek, şunları söyledi: 

Bilimsel çalışmaların sonucunda… 

“Özel Çevre Koruma alanı ilan edilmeden önce araçlar sahile kadar giriyordu. Göl suyuyla araçlar yıkanmakta ve beyaz kumlar zarar görmekteydi. Bakanlıkça yaptırılan ahşap bariyerlerle araç girişleri engellendi, göl suyu kalitesinde iyileşme sağlandı. Kaçak yapılar ve bungalovlar kaldırıldı. Atık suların toplanması için vidanjörler devreye girdi.  Salda Gölü’nün bundan sonraki yönetim şeklinde kıyı kenar çizgisinden 400- 500 metre mesafeye hiçbir yapının yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bilimsel çalışmaların sonucunda durumu tespit ettikten sonra ziyaretçi sayısında kısıtlama yapma planlaması içerisindeyiz…. Alanda bilimsel çalışmalar artırılacak. Seyir terasları kurulacak.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.