Kültür-SanatManşetYerel

Sakızdan heykellerin yapıldığı sergi ziyarete açıldı

0
Fotoğraf: DHA

Çiğnenmiş atık sakızlardan yapılmış eserlerin sergilendiği “Sakızdan Heykeller” isimli sergi, Aydın‘ın Kuşadası ilçesindeki Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı‘nda ziyarete açıldı.

Sakızdan yapılan eserler, mikro heykeltıraş Necati Korkmaz tarafından altı ayda yapıldı.

En küçük heykel 3 santimetre

DHA‘da yer alan habere göre, çevre duyarlılığı oluşturmak amacıyla önce atık sakızları toplayan mikro heykeltıraş Korkmaz, daha sonra da bu sakızlardan 15 minyatür heykel yaptı. Heykellerin en büyüğü 13, en küçüğü ise 3 santimetre boyutlarında.

Sergide ayrıca, Korkmaz’ın ancak büyüteç ya da mikroskopla görülebilen milimetrik boyutlardaki 42 mikro minyatür çalışması da kalıcı olarak sergileniyor.

Fotoğraf: DHA

‘Amacım sakızın çevreye verdiği zarara dikkat çekmek’

Mikro heykeltıraş Necati Korkmaz, dünyada ilk defa çiğnenmiş atık sakızlardan heykel yapıldığını kaydederek, amacının çözülmesi uzun yıllar alan sakızın çevreye verdiği zarara dikkat çekmek olduğunu söyledi:

Amacım, doğada yaklaşık 1000 yıl çözülmeyen sakızın çevreye verdiği zarara dikkat çekmek. Umarım yaptığımı minyatür heykeller, sakızın atık bir madde olduğunu ve geri dönüşüm işlemine tabi tutulması gerektiği konusunda insanlarda farkındalık oluşturur.

Son yıllarda birçok ülkede doğada çözülmeyen binlerce ton sakızı başka bir malzemeye dönüştürme fikri gelişmeye başladı. Geri dönüşüm kutularında toplanan kullanılmış sakızlar, plastik türevi mutfak eşyaları, çocuk oyun alanları, oyuncaklar, plastik bardak, tabak ve kalem gibi ürünlere dönüştürülebiliyor.”

You may also like

Comments

Comments are closed.