Kültür-SanatManşet

Şair küçük İskender hayatını kaybetti

0

Bir süredir kanserle mücadele eden küçük İskender, yarın Ortaköy’de toprağa verilecek.

Çağdaş şiirin önde gelen isimlerinden küçük İskender adıyla tanınan Derman İskender Över, hayatını kaybetti. küçük İskender için 4 Temmuz Perşembe günü Ortaköy Büyük Mecidiye Camisi’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak.

Şiirlerinde ‘büyük harf kullanmadığı ‘ için ‘küçük’ lakabı alan şair, çağdaş şiirin önde gelen isimlerindendi. küçük İskender’e geçen yıl kanser teşhisi konulmuştu. 55 yaşındaki şair, Bodrum’daki evinde tedavisine devam ediyordu. küçük İskender en son “İkinci Waliz” adlı şiir-metin-günlük kitabıyla okurla buluşmuştu.

İmamoğlu: Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı dilerim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından küçük İskender’le ilgili paylaşımda bulundu. İmamoğlu şunları kaydetti: Uzun bir süredir kanser ile mücadele eden şair #Küçükİskender aramızdan ayrıldı. Özgün tarzıyla şiir, roman, deneme, günlük gibi pek çok türde edebi eserler veren sanatçımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı dilerim.

Yekta Kopan: Beyoğlu şimdi öksüz kaldı; uğurlar olsun

Şairin vefat haberini twitter hesabından duyuran yakın dostu Yekta Kopan birlikte çekilmiş bir fotoğraflarını kullandı ve şu ifadelere yer verdi:

“Gözlerim sığmıyor yüzümü Küçük İskender, çok direndin, veda ederken bile direnmeyi öğrettin. Buraya kadarmış. Bütün devrimlerin en huysuz kahkahasıydın. Uğurlar olsun İskender”

“Daha 56 yaşındaydı. Ölürken de ‘küçük’ kalmayı başardı. 90lı yılların Beyoğlu’su biraz da İskender demekti. Hani şu çok değişti dediğimiz Beyoğlu. Bir kenara not düşelim ki, Beyoğlu şimdi öksüz kaldı.”

Ahmet Ümit: Ama çok derin bir uyku bu İskender

Yazar Ahmet Ümit de küçük İskender için sosyal medyada, “Ölüm değil, çoktan yendin sen onu. Ama çok derin bir uyku bu İskender” paylaşımında bulundu. Ümit, şunları kaydetti:

“Ölüm değil, çoktan yendin sen onu. Ama çok derin bir uyku bu İskender. Keşke hiç uyumasaydın be kardeşim…”

Sezgin Tanrıkulu: Küçük İskender de göçtü bu dünyadan

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, şairin, “Ben ölürsem karakutumu bulamayacaklar; Ne bir buz yorgunluğu; Ne bir sinema perdesi yırtık… küçücük kabrim bir çocuk kalbi gibi haylaz olacak” dizelerini paylaşarak, “Küçük İskender de göçtü bu dünyadan” diye yazdı.

Datça Belediyesi: Şiire iltica ettin 

CHP’li Datça Belediyesi, resmi sosyal medya hesabından, 55 yaşında hayatını kaybeden küçük İskender’e ilişkin bir paylaşımda bulundu. İskender’in dizelerini paylaşan belediye, “Temmuz yırtılıyor yazın ortasında ve sen şiire iltica ettin…” dedi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.