Enerji

Şahdeniz-2 anlaşması imzalandı

0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbeycan‘dan gaz alımını öngören Şahdeniz-2 anlaşmasının imzalandığını açıkladı.

İzmir’in Aliağa ilçesinde Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR)-Turcas Enerji AŞ tarafından yapılacak Star Rafinerisinin temel atma töreninin ardından, Crowne Plaza Oteli’nde Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı düzenlendi.

Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Aliyev’in yanı sıra iki ülkeden bakanların katılımıyla gerçekleşen toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında, mutabakata varılan işbirliği anlaşmalarına imzalar atıldı.

Erdoğan ve Aliyev’in tutanaklarını imzaladığı toplantıda iki ülke arasında enerji ve gaz iletiminden meteorolojiye, iletişimden polis eğitimine kadar değişik konularda işbirliği ve mutabakat anlaşmaları imzalandı.

Toplantıda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Azerbaycan Enerji ve Sanayi Bakanı Natik Aliyev arasında, “Şahdeniz 2” projesi kapsamında Azerbaycan’dan gaz alımını ve iletimini öngören hükümetlerarası anlaşma imzalandı.

BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fazıl Şenel, enerji anlaşmasıyla bağlantılı olarak Gaz Alım Satım Anlaşmasını Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Başkanı Rövnag Abdullayev, Gaz Transit Anlaşmasını ise BP Azerbaycan Şirketi Başkanı Raşid Cavanşir ile imzaladı.

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.