ManşetTürkiye

Sağlık parkındaki heykeller tartışma yarattı: Çocuklarımız bu heykelleri görüp korkabilir

0
Fotoğraf: DHA

Denizli‘de Merkezefendi Belediyesi tarafından koronavirüs salgını sırasındaki verdikleri emeklerden dolayı ve salgın sırasında vefat eden sağlıkçılar için sağlık çalışanlarına ithafen inşa ettiği sağlık parkında yer alan heykeller tartışma yarattı.

Heykellerin estetik ve mimari yapısı konuşulurken, Merkezefendi Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, “Çocuklarımız bu heykelleri görüp korkabilir” dedi.

‘Parktan kaldırılmasını istiyoruz’

DHA‘da yer alan habere göre, Bahçelievler Mahallesi Gülistan Caddesi’nde 9 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulan, içerisinde oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları ile jimnastik ve fitness aletleri bulunan sağlık parkında sağlık personellerini simgeleyen heykeller de yer aldı. Ancak, sağlık çalışanlarını simgeleyen heykeller sosyal medyada tartışma yarattı.

Objelerin parka yakışmadığını düşündüklerini kaydeden Aki, parktan kaldırılmasını istediklerini kaydetti:

2 yıldır süren bir pandemi dönemi içerisindeyiz. Bir virüsle savaş halindeyiz. Bu savaşta bizlerin hayatını kurtarmak için en önde savaşan sağlık personellerimiz adına yapılan parkta onları onurlandırmak, bu mücadelelerini taçlandırmak için yapılan objeler hakkında çok tepki aldık. Biz bu objelerin buraya yakışmadığını düşünüyoruz. Henüz açılışı yapılmayan bu parkta bu objelerin kaldırılmasını istiyoruz.”

Fotoğraf: DHA

Aki ayrıca, “Sağlık çalışanlarımızın şefkatini, onların duyarlılığını ve hizmet sevgisini yansıtan eserler olmadığını düşünüyoruz” ifadelerini de kullandı.

‘Burada kötü bir niyet yok ve aranmamalıdır’

Denizli’de Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun ise, parkın sağlık çalışanlarına saygı amacıyla yapıldığını hatırlatarak, objeleri belediyenin kendi personelinin tasarladığını ve sanat eseri olarak görülmemesi gerektiğini kaydetti:

Sağlık Parkı, sağlık çalışanlarına saygı için yapıldı. Parkın içindeki objeler sağlık çalışanlarının dünyaya olan faydalarını göstermek için yapıldı. Objeleri belediyemizin kendi personeli tasarladı. Sanat eseri olarak görülmemelidir. Sadece saygı amaçlı yapıldı. Burada kötü bir niyet yok ve aranmamalıdır.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.