TürkiyeManşetSağlık

Sağlık çalışanlarına şiddet bitmiyor: Ankara’da doktora saldırı

0

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde dün nörolog Dr. Ebru Ergin,  rapor olmadan istediği ilacı yazamayacağını söylediği hasta tarafından sert şekilde darp edildi. Ergin, çalıştığı hastanede tedavi altına alınırken, sağlık örgütleri ayakta.

Doktoru darp eden saldırganın tutuklanması için sosyal medyada paylaşımlar yapılıyor.

‘Yerleri hapistir’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden olayı insanlık dışı şiddet olarak niteleyen Koca, “Sağlık hizmeti verenleri koruyacak yasal düzenlemeler yakın. Şiddet suçlularını gözümüz uzun süreler görmeyecek. Yerleri hapistir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise Sağlık , Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nu acil toplantıya çağırdıklarını açıkladı. Şeker paylaşımında, “Sağlıkta şiddet yasasının çıkması için ne bekliyorsunuz” dedi.

Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (HEKİM-SEN) açıklamasında Bakanlığın, hastanelerdeki şiddeti ‘iş kazası’ yerine ‘beyaz kod’ ile tanımlayarak sorumluluktan kaçtığını söyledi. Sendika, “Bundan sonra fiziksel şiddet vuku bulan kurumda güvenlik tam olarak sağlanana kadar iş bırakacağımızı, idare hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulunacağımızı ve tazminat davası açacağımızı bildiriyoruz” şeklinde paylaşımda bulundu.

 

G(ö)rev devam edecek

Bugün Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi‘nde toplanan Türk Tabipler Birliği (TTB) de yarın Ankara Zekai Tahir Burak Hastanesi önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu.

TTB, dün Mart ayı sonuna kadar yapılacak eylem planını açıklamış, Tıp Bayramı haftası olan 14-15 Mart’ta bütün hekimlerle g(ö)reve gidileceğini bildirmişti.

Sağlık çalışanları, insanca ücret ve çalışma koşulları, sağlık sisteminde  iyileştirmeler, bilimsel eğitim, sağlıkta şiddet yasasının çıkarılması gibi taleplerini duyurmak için uzun zamandır eylemler düzenliyor.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.