ManşetTürkiye

Sağlık çalışanları iş bıraktı

0

Antep’te Dr Ersin Aslan’ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesi üzerine hekimler bugün tüm Türkiye’de iş bıraktı.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kentte hekime yönelik şiddete karşı yürüyüşler düzenleniyor. Birçok hatane eylemlere yüzde yüz katılım sağlarken Aile Sağlığı Merkezleri’nde ve özel hastanelerde çalışan hekimler de eylemlere katıldı.

Dr. Amaral: ‘Hükümet tedbir almalı’
İstanbul’da Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinde buluşan binlerce hekim Beyazıt’a doğru yürüyüşe geçti. Çapa’daki buluşmaya, Türkiye’de bulunan Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. José Luiz Gomes do Amaral da katıldı. AKP hükümeti tarafından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerin hekimleri tehdit ettiği ve bu nedenle TTB’ye destek için 16 Nisan’da Türkiye’ye gelen Amaral, hekime yönelik şiddete karşı Çapa’daki buluşmada bir konuşma yaptı. Amaral, öncelikle öldürülen hekimin ailesine baş sağlığı diledi ve hekime yönelik şiddetin tüm dünyada arttığını belirtti. Amaral, Türkiye’de hekime yönelik şiddette karşı hükümetin acil tedbirler alması gerektiğini söyledi.

‘Sağlık sistemi öldürüyor, hekimler öldürülüyor’
Çapa’da bir konuşma yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören, sağlık sistemi öldürüyor, hekimler öldürülüyor dedi ve hekime yönelik şiddetin sorumlusunun hekimle hastayı karşı karşıya getiren düzenlemeleri hayata geçiren AKP hükümeti olduğunu ifade etti.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu da bir konuşma yaparak TTB’nin hekime yönelik şiddete karşı talepleri açıkladı. Çerkezoğlu, daha önce 14 Mart 2012’de sundukları hekime şiddete yönelik yasa maddesi önerisinin adının bugün itibariyle “Dr Ersin Arsan Yasa maddesi önerisi” olduğunu açıkladı. Hekime yönelik şiddet davalarının kamu davası statüsünde görülmesi gerektiğini söyledi. Çerkezoğu, taleplerinin karşılanmaması durumunda eylemlerin süreceğini söyledi.

İstanbul Avrupa Yakası’ndaki hekimler Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinde buluştuktan sonra Beyazıt’a doğru yürüyüşe geçti. Aile Sağlığı Merkezleri ve özel hastanelerden de hekimlerin yoğun bir şekilde katıldığı yürüyüş boyunca “Sağlık Bakanı istifa” sloganları sık sık atıldı.

İstanbul’daki yürüyşe on binden fazla hekim katıldı. İstanbul’da Çapa’da ameliyatlar etrelendi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanlıkları Hastanesi, Bakırköy Devlet Hastanesi, Bahçelievler 70’inci Yıl Fizik Tedavi Hastanesi, Haseki, Cerrahpaşa, Pendik Marmara Üniversitesi Hastanesi, Lütfi Kırdar Devlet Hastanesi, Göztepe Marmara Üniversitesi Hastanesi, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde hekimler iş bırakma eylemlerine yüzde 100 katılım gösterdi. İstanbul’da hekimlerin yürüyüşü sürüyor.

Ayrıca İstanbul Üniversitesi Çapa Hastanesi’nde sabah saatlerinde Prof Dr. Alper Toker adlı hekimin hasta yakınları tarafından darp edildiği öğrenildi.

Ankara’da hekimler Sağlık Bakanlığı’na yürüyor
Ankara’da da 5 bine yakın hekim Numune Hastanesi’nde bir araya gelerek Sağlık Bakanlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Ankara’da da hekimler “Sağlık Bakanı istifa” sloganını atıyor.

Hekimlerin eylemleri sürerken Sağlık Bakanlığı’nın TTB’den bir görüşme talep ettiği öğrenildi.

(sendika.org)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.