Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Sağlık çalışanları için yıllık izin ve emeklilik yasağı kaldırıldı

0

Koronavirüs sebebiyle Sağlık Bakanlığı’nın  27 Ekim 2020’de sağlık çalışanları için getirdiği yıllık izin ve emeklilik yasağının kaldırıldığı açıklandı. Ancak, istifa ve muvaffakiyet yasağı ise devam edecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın imzasıyla 81 ilin sağlık müdürlüğüne gönderilen yazıya göre, sağlık personeline kamu sağlık hizmeti aksamayacak şekilde yıllık izin ve ücretsiz izin verilebilecek ve emeklilik talebinde bulunan sağlıkçıların da işlemleri yerine getirilebilecek.

Yıllık izin talepleri Bakanlık merkez teşkilatında birim amirleri, Bakanlığın ilgili ve bağlı kuruluşları, kuruluşun en üst amiri, illerde il sağlık müdürü, ilçelerde il sağlık müdürü ile istişare ederek sağlık müdürü veya toplum sağlık merkezi başkanı ve sağlık tesislerindeki başhekimler tarafından değerlendirilip yerine getirilebilecek.

Şua izni de kullanılabilecek

657 sayılı Kanun’un 103. maddesinin son fıkrasına göre radyoaktif ışınlarla çalışan personele verilmekle yükümlü olunan bir aylık sağlık izni (şua) kurum amirlerinin uygun görecekleri zamanlarda kullandırılacak.

Sağlık tesislerinde görev yapmakta iken, başka kamu kurum ve kuruluşlarına atama talep edip de ataması yapılan personelin ayrılışı yapılmayacak. Başka kamu kurum ve kuruluşlarına atanma talep eden personele bu süreçte muvafakat verilmeme uygulamasına devam edilecek.

Bunun yanında, özel ve vakıf grubuna dahil üniversitelerin öğretim üyesi kadrolarına atanacak personel ile kamu kurum ve kuruluşlarının idareci pozisyonuna atanacak personele onay verilebilecek.

Bu durumlar haricinde, Bakanlığın 27 Ekim 2020 tarih ve 3137 sayılı yazısının 1, 4, 6, 10 ve 12’nci maddelerinin uygulanmasına devam edilecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.