ManşetTürkiye

Sağlık Bakanlığı’ndan ücretsiz sağlığa yasak

0

İzmir’de 2002 yılından bu yana ücretsiz sağlık taraması hizmeti veren Eşrefpaşa Hastanesi, bu yıl Sağlık Bakanlığı‘ndan gerekli izinlerin alınamaması nedeniyle uygulamayı bırakıyor.

NTV’den Burak Uyğun’un haberine göre;

Eşrefpaşa Hastanesi, İzmir’de 2002 yılından bu yana ücretsiz sağlık taraması ile on binlerce kişiye hizmet veren bir hastane.

Yapılan taramalarda pek çok önemli hastalığa erken teşhis koyuldu. Sağlık ekipleri, hastaların tedavilerini ücretsiz gerçekleştirdi. Ancak hastane bu yıl uygulamaya son verdi.

Bunun nedeni ise Sağlık Bakanlığı’nın hastaneden hizmeti durdurması yönündeki yazısı. Bakanlık, sağlık taraması için gerekli izni vermeyince, büyükşehir belediyesi ücretsiz sağlık taraması hizmetini sonlandırdı.

“Yaklaşık bir yıldır Sağlık Bakanlığı kendilerinin bu hizmeti yaptığını ve mükemmel bir şekilde götürdüğünü, belediyenin böyle bir çalışma yapmasına gerek olmadığı konusunda bir kısıt koydu bizim çalışmalarımıza” diye konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son 8 yılda 152 bin öğrenci ile on binlerce kişiye ücretsiz sağlık hizmeti verilen Eşrefpaşa hastanesi ile ilgili kararın gözden geçirilmesini istiyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.