Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Sağlık Bakanı Koca: Mutasyonlu virüsün Türkiye’deki oranı yüzde 75’e ulaştı

0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gazetecilerin koronavirüs salgınına ilişkin soruları yanıtladı. Vaka sayısındaki artış sürerken AKP’nin kalabalık kongrelerine ilişkin ise Bakan Koca, “Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim. Bugüne kadar Bilim Kurulu üyelerimiz dahil olmak üzere kapalı ortamlarda virüsün bulaştığını biliyoruz” ifadelerini kullandı. Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Mutasyon her geçen gün artıyor. Şu an mutasyonun Türkiye’deki oranı yüzde 75’lere ulaştı. Kimi illerimizde yüzde 55 oranında ama yüzde 95 olan illerimiz de var.
  • Mutant giderek arttığı, ağırlıklı İngiliz varyantı olduğu ve bulaştırıcılığı da fazla olduğu için bu dönemde bizim kapalı, kalabalık ortamlardan ve özellikle yakın temastan uzak durmamız gerekiyor.
  • Pfizer/BioNTech aşısı muhtemelen önümüzdeki birkaç gün sonra başlayacak. Lojistikle ilgili hazırlıklar tamamlandı.
  • Sırası gelen, ‘Ben BioNTech aşısı olmak istemiyorum’ dediğinde Sinovac aşısı olabilir olacak. Bu anlamda sırası gelenin yaptırmama hakkı olacak.
  • Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek.

AKP kongreleri

Sağlık Bakanı, vaka artışı sürer ve tüm Türkiye çok riskli iller anlamına gelen kırmızıya boyanırken, büyük kalabalıklarla yapılan AKP Kongreleri’ne ilişkin eleştiriler için ise ”Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim” dedi. Koca şunları söyledi:

“Bugüne kadar Bilim Kurulu üyelerimiz dahil olmak üzere kapalı ortamlarda virüsün bulaştığını biliyoruz. Bu bilgilendirme de bir değişiklik söz konusu değil, dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. Burada bir ayrıcalık çıkarma hikayesini oluşturmanın doğru olmaz. ”

You may also like

Comments

Comments are closed.