Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Lokanta çalışanları, kuaförler ve avukatlar koronavirüs aşısı olabilecek

0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama programına dahil edilen yeni meslek gruplarını açıkladı.

Açıklamaya göre, gıda üretim ve dağıtım sektörü, kafe, lokanta ve restoran çalışanları, berber ve ve kuaförler ile avukatlar koronavirüs aşısı olabilecek.

Twitter hesabından duyurdu

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, açıklanan meslek gruplarının yarından itibaren programa dahil edileceğini söyledi:

Aşı programımızda meslek gruplarımızın tanımlanmasına devam ediliyor. Yarından itibaren Gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları da programa dahil ediliyor. Bu güce güvenin.”

Randevular bugün itibariyle alınabiliyor

Bakan Fahrettin Koca, randevuların bugünden itibaren alınacağını da ekledi:

Aşı programı kapsamında berber ve kuaförler de aşılanmaya başlıyor. Randevularınızı yarından itibaren alabilirsiniz. Bu güce güvenin.”

Avukatlara yaş sınırlaması yok

Yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatların aşılama programına dahil edildiğini duyuran Koca, avukatların bugünden itibaren aşı olabileceklerini belirtti:

Yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatlar aşı programına dahil oluyor. Yarından itibaren tüm avukatlarımız aşı olabilirler. Bu güce güvenin.”

Stajyer avukatlara ve büro çalışanlarına aşı yok

Ancak, İşçi Avukatlar Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, stajyer avukatlar ve hukuk bürosu çalışanları aşı randevusu alamıyor:

İşçi Avukatlar Merkezi’ne ulaşan bilgilere göre stajyer avukat arkadaşlarımızın ve hukuk bürosu çalışanlarının aşı randevusu alamadığını öğrendik. +++

+++ Her gün iş başı yapan binlerce stajyer avukat meslektaşımızın ve tüm hukuk bürosu emekçilerinin vakit kaybetmeksizin aşı kapsamına alınmasını talep ediyoruz!”

You may also like

Comments

Comments are closed.