ManşetDünyaKadın

Sabina Orellana, Bolivya’da Dekolonizasyon ve Erkek Egemenliğin Kaldırılması Bakanı olarak atandı

0

Güney Amerika ülkesi Bolivya’da Kültürler, Dekolonizasyon ve Depatriarkalizasyon Bakanlığı kuruldu. Bakan olarak ise kendisi de bir yerli olan Sabina Orellana atandı. Orellana, ayrıca Bolivya Yerli Köylü Kadınlar Ulusal Konfederasyonu’nu temsil ediyor.

Ülkede geçen yıl Devlet Başkanı Evo Morale’in meclisteki sağcı partiler ve ordu iş birliğinde zorla istifa ettirilmiş, erken seçimleri yine Morales’in partisi MAS (Sosyalizme Doğru Hareket) kazanmıştı. Devlet Başkanı seçilen Luis Arce’nin kabinesi netleşirken yeni bir bakanlık da kuruldu.

Bolivya İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcılığı tarafından yapılan açıklamada, adı Kültürler, Dekolonizasyon ve Depatriarkalizasyon (erkek egemenliğini ortadan kaldırma) olan bakanlığın “Haysiyet ve egemenliğe dair kültürel politikaları teşvik etme ve aynı zamanda milletler arasındaki eşitsizlikleri tersine çevirme misyonuna sahip olacağı” belirtildi.

Devlet Başkanı Arce, bakanlığın misyonu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Sömürgeciliği ve erkek egemenliğini ortadan kaldırmak, milliyetler arasındaki olduğu kadar erkeklerle kadınlar arasındaki eşitsizliği de tersine çevirmek; birini diğerine tabi kılan tek sesli bir dünya görüşünün hegemonyasını kırmaktır.” 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.