Türkiye

SABİM intiharı

0

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Gülriz Erişgen, acil tıp asistanı Dr. Melike Erdem’in, Alo 184 SABİM hattına gelen bir hasta şikayeti nedeniyle savunmasının alınmasının ardından intihar ettiğini öne sürerek, “sağlık çalışanları üzerinde baskı aracına dönüştürülen Alo 184 SABİM hattı kapatılmasını istediklerini” belirtti.

Erişgen, sağlık alanında bazı emek ve meslek örgütlerinin temsilcilerince, TTB Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil tıp asistanı Erdem’in, 30 Kasım’da, Sağlık Bakanlığı’nın Alo 184 SABİM hattına yapılan bir şikayetle ilgili savunma verdikten sonra çalıştığı hastanenin 6. katından atlayarak yaşamına son verdiğini savundu.

Erdem’in “psikolojik sorunları olduğu” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Erişgen, şöyle dedi:

“Meslektaşımız, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde maruz kaldığı baskılardan kaçıp bu hastaneye gelmiş. Tanıyanlar, Erdem’in adalet ve vicdan duygusuna sahip, alçak gönüllü, yardımsever, ailesine düşkün, geleneksel değerlerine bağlı, çalışkan ve yaşam dolu bir genç olduğunu söylüyor.

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile iyiden iyiye kalabalıklaşan, hastaları olduğu kadar sağlık çalışanlarını da canından bezdiren acil servisler, ihtisasının son yılında bile sayıları azalmayan ağır nöbetler ve haksız yere maruz kalınan soruşturma bu trajik sonu hazırladı.”

“Suçluluk telaşının delili”

Sağlık Bakanlığı’nın Erdem’in ölümüyle ilgili açıklamasına da tepki gösteren Gülriz Erişgen, bakanlık açıklamasını suçluluk telaşının bir delili olarak gördüklerini dile getirdi.

Erdem’in, SABİM’e verdiği savunmasını basın mensuplarına dağıtan Erişgen, genç doktorun, durumu acil olmayan özürlü bir hastaya yardımcı olduğunu, ancak buna rağmen suç işlemiş gibi soruşturmaya maruz kaldığını ve aynı gün çalıştığı hastanede yaşamına son verdiğini kaydetti.

Bakanlığın, suçluluk telaşına kapılıp delilleri yok etmeye çalıştığını öne süren Erişgen, “Sağlık Bakanlığı’nın Dr. Erdem’in ölümüyle ilgili delilleri karartmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Erişgen, “sağlık çalışanları üzerinde baskı aracına dönüştürülen Alo 184 SABİM hattının kapatılmasını istediklerini”, 4 Aralık’ta bütün sağlık kurumlarında bunu protesto edeceklerini bildirdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Başkanı Çetin Erdolu, SABİM hattının adeta “kıyım hattına” dönüştüğünü iddia etti.

(CnnTürk)

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.