DünyaEnerjiManşet

Rusya’daki nükleer santralde buhar sızıntısı yaşandı

0
Fotoğraf: Erik Romanenko / TASS

Rusya‘nın güneyindeki Rostov Na-Donu kentinde yer alan Rostov Nükleer Santrali’nde buhar sızıntısı meydana geldi.

Devlet nükleer ajansı Rosatom’un yan kuruluşu Rosenergoatom, santralin içerisindeki dört reaktörden ikincisinde çarşambayı perşembeye bağlayan gece buhar sızıntısı tespit edildiğini söyledi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada sızıntının tespit edilmesinin ardından perşembe günü reaktörün onarım için devre dışı bırakıldığı belirtildi.

Radyasyon seviyeleri normal

Açıklamada sızıntının sebebi olarak reaktörün buhar jeneratöründe radyoaktif olmayan su taşıyan 18 milimetrelik bir borudaki kaynak hatası gösterildi.

Rosenergoatom sözcüsü Andrei Timonov, AFP’ye olayın tehlike oluşturmadığını ve radyasyon seviyelerinin normal seviyede olduğunu söyledi.

Timonov açıklamasında “İnce bir buhar damlaması vardı. İki gün içerisinde her şeyi tamir edeceğiz” ifadelerini kullandı ve onarım için önce borunun soğumasını beklediklerini aktardı.

En büyük nükleer enerji üreticilerinden

Rusya, dünyanın en büyük nükleer enerji üreticilerinden biri. Bazıları Sovyet döneminden kalma nükleer santrallerde zaman zaman işletim arızaları meydana geliyor.

Kremlin kendisini nükleer enerji hizmetlerinin önemli bir ihracatçısı olarak konumlandırmayı hedefliyor. Rosatom ise Türkiye, Mısır ve Hindistan gibi ülkelerde nükleer projeleri üzerinde çalışıyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.