DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Rusya, Türkiye’ye uçuşları askıya aldı

0

Rusya, koronavirüs kaynaklı vaka artışı sebebiyle 15 Nisan – 1 Haziran tarihlerinde Türkiye’ye uçuşları sınırlandırmaya karar verdi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, İstanbul’a haftada sadece iki sefer yapılabileceğini kaydetti.

Rusya, tur operatörlerine de paket tur satışı yapılamaması konusunda tavsiyelerde bulunacak.

Ülkeye dönüş hakları korunacak

Başbakan Yardımcısı Golikova, Türkiye’deki Rusya vatandaşlarının ülkeye dönüşü ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali‘nin inşasında yer alan kişilerin ulaşımları için uçuşların korunacağını da ifade etti.

Golikova, süreci yakından takip etmeye devam edeceklerini, salgınla ilgili gelişmelerin olumlu yönde seyretmesi halinde uçuşların tekrar normale dönebileceğini işaret etti.

Rusya, aynı tarihler arasında Tanzanya‘ya yapılacak uçuşları da askıya alma kararı verdi.

Bakan Koca’dan yanıt

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘ya dün yaptığı basın toplantısında Rusya’nın bu kararı sorulurken; Bakan Koca, sertifikasyon ve alınan tedbirlerin görüldüğünde daha farklı karar alınabileceğini dile getirdi:

Rusya’da mevkidaşımla 2 defa görüşmüştüm. Yakın zamanda heyet göndereceklerini; bazı bölgelerde, Muğla, İzmir, Aydın gibi bölgelerde aldığımız tedbirleri görme noktasında incelemeler yapacaklarını belirttiler.

O yüzden değerlendirmenin daha rahat yapılacağını söyleyebilirim. Sertifikasyon ve aldığımız tedbirleri gördükleri takdirde daha farklı karar alacaklarını söyleyebilirim.”

Rusya’da 4 milyon 649 bin 710 kişinin koronavirüse yakalandığı, 103 bin 263 kişinin de virüs sebebiyle hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.