DünyaManşet

Rus ve Suriye orduları Rakka ve Kobane’ye girdi

0

Bölgedeki haber kaynakları, Suriye hükümet güçlerine bağlı askerlerin, Rus birlikleri eşliğinde SGD’nin elindeki Rakka ve Kobane’ye girdiğini bildirdi.

Suriye hükümet güçlerine bağlı bir grup askerin, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) elindeki Rakka kentine girdiği ve gözlem noktaları kurduğu, Rus ve Suriye askeri birliklerinin de Kobane (Ayn el Arab) kentine girdiği bildirildi.

Suriye askerlerinin Rakka’ya girdiğini, hükümet yanlısı el-Mayadin televizyonu haber verdi. Mayadin, Suriye ordusuna mensup bir grup askerin, Rakka kentinde gözlem noktaları kurduğunu iddia etti. Reuters, Mayadin’in haberine dayanarak, Rakka’yı IŞİD’den temizleyen ve yaklaşık iki yıldan beri kentte konuşlanan Kürt öncülüğündeki kuvvetlerin, Suriye ordu birliklerinin sınırda konuşlanması için Suriye hükümetiyle anlaşma yaptıklarını belirtti.

Rus ve Suriye birlikleri Kobane’ye ulaştı

AFP’nen haberine göre ise Esad güçleri ve Rusya’ya ait birlikler, SDG ile yapılan anlaşma kapsamında Türkiye’nin güney sınırında bulunan Kobane’ye (Aynel Arab) girdi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de (SOHR), “Esad ve Rusya güçleri Kobane kasabasına girdi. Rus askerleri eşliğinde kente giren birlikler havadan korundu” açıklamasını yaptı.

2015 yılında IŞİD tarafından ele geçirilen Kobane, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ve SDG tarafından geri alınmıştı. Kent, o süreden beri SDG’nin kontrolünde bulunuyordu.

Suriye güçleri, geçtiğimiz gün Suriye’nin kuzeyindeki Tel Temur ve Haseke’ye girdikten sonra Menbiç’in kontrolünü ele geçirmişti.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.